X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Centrele pentru familii în situații de risc, tot mai frecventate

1 mar. 13:45   Capitala
1741 0

147 de copii frecventează cele zece centre de zi pentru copii și familii în situații de risc, deschise în anul 2023 de către Primăria municipiului Chișinău în parteneriat cu UNICEF.

Băieți și fete cu vîrste cuprinse între 7 și 18 ani și familiile acestora, inclusiv refugiați, au acces la servicii și programe specializate, care includ asistență personalizată, consiliere psihologică individuală și de grup, precum și acces la spații dotate cu materiale didactice, echipamente robotice, transmite Noi.md.

Primăria municipiului Chișinău menționează că acest serviciu social reprezintă o oportunitate pentru reintegrarea și prevenirea separării copiilor în situație de risc, avînd multiple beneficii pentru comunitățile locale. Centrele de zi pentru copii și familii în situații de risc oferă un mediu sigur și propice dezvoltării armonioase a copiilor, prin îngrijirea lor, inclusiv prin activități terapeutice precum muzica, sportul și arta.

Centrele de zi pentru copii și familii în situații de risc asigură accesul la diverse servicii sociale, servicii de dezvoltare a abilităților parentale în creșterea și îngrijirea copilului, informarea comunității și a instituțiilor abilitate cu privire la necesitățile specifice ale copiilor și familiilor aflate în situații de dificultate.

Pentru a frecventa unul dintre centre, părintele trebuie să depună o cerere la Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului, din raza teritorială în care locuiește familia.


De la lansarea centrelor, în luna iunie 2023, de acest serviciu au beneficiat, cumulativ, 650 de copii, inclusiv refugiați.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?