Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Ceban reacționează la evacuarea forțată a corturilor protestatarilor

10 oct. 2022,, 10:54   Capitala
3472 1

Ion Ceban reacționează la evacuarea forțată a corturilor, instalate pe carosabil în centrul Capitalei, în fața Președinției și Parlamentului. Edilul susține că în cinci minute a fost posibil de rezolvat o problemă, care a fost încercată să fie manipulată public.

„Poliția să-și facă treaba și să nu asculte de incompetenți și cei ce vor să ducă în eroare opinia publică. A fost posibil în cinci minute să rezolvați o întrebare pe care ați încercat-o să o manipulați public. Daca este nevoie să vă expediez demersuri, vă transmit: Conform competențelor deblocați strada. Bravo, ați făcut. Am să rog azi secretarul Primăriei să expedieze demersuri separate pe fiecare componentă, pe fiecare angajament electoral al PAS-ului. Să vină să vă strângă toate inegalitățile tot Primăria Chișinău” a declarat Ceban în cadrul ședinței Primăriei.

Ceban a reiterat că Primăria nu a dat autorizație pentru deblocarea drumurilor, iar Poliția ar fi trebuit să intervină fără ea, odată ce apar intervenții ce stau în competența poliției municipale, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

„Primăria nu a dat autorizație pentru blocarea drumurilor, iar Poliția trebuia imediat să intervină. Domnilor ofițeri, vă rog frumos, nu cred că merită experiența și anii lucrați în Poliție să vi-i dedicați unei găști de impostori. Când se întâmplă ceva de ordinul intervenției poliției municipale, Poliția trebuie să intervină și să nu aștepte să vină o persoană de la Primărie să-i autorizeze”, a mai precizat Ceban.

În dimineața zilei de 10 octombrie, a început evacuarea forțată a corturilor instalate de manifestanții PP Șor, duminică seară, 9 octombrie, în centrul Capitalei, pe carosabil. Acțiunea a avut loc liniștit, nu au avut loc altercații.


Reacția lui Ion Ceban vine după ce în ziua de duminică, 9 octombrie, Poliția Republicii Moldova a solicitat Primăriei municipiului Chișinău să dispună organizatorilor protestului să schimbe formatul și să nu admită blocarea traficului rutier. Totodată, a solicitat municipalității să ceară organizatorilor să înlăture corturile instalate de protestatari pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?