X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Ceban: ”Prin dosarele pornite în care sînt vizați mai mulți funcționari, intenționat se pune presiune”

29 apr. 12:54   Capitala
1185 0

După ce astăzi CNA a realizat mai multe percheziții într-un dosar de corupere pasivă și luare de mită, în care este cercetat un președinte al Întovărășirii Pomicole din mun. Chişinău și un fost specialist al Direcției funciare a Primăriei mun. Chișinău, primarul capitalei, Ion Ceban a venit cu un comentariu în cazul dosarelor pornite împotriva mai multor funcționari publici.

”Primăria municipiului Chișinău este obligată prin intermediul deciziilor instanțelor de judecată să emită actele permisive pentru demararea mai multor construcții, iar dacă nu emit aceste acte, risc eu, în calitate de primar să achit amendă pînă la un milion de lei. Iar, instanța, în final să aprobe și să fie executate aceste lucrări.

Adică, legea spune că nu putem noi, ca administrație publică locală să oferim acte permisive pentru construcție în Centrul Capitalei, și tot legea sau instanța ne obligă să le eliberăm, de altfel, sînt sancționat eu. Personal, nu am de unde achita 1 milion de lei, iar în cazul în care nu achit suma, nu eliberez actele, risc și dosar.

Asta e democrația în care trăim noi astăzi cu toții. Prin dosarele pornite în care sînt vizați mai mulți funcționari publici, intenționat se pune presiune psihologică ca aceștia să nu își exercite atribuțiile dar să umble să dea tot felul de explicații”, a declarat Ceban în cadrul ședinței serviciilor primăriei.

Noi.md reamintește, că potrivit CNA cei doi bănuiți ar fi pus la cale o schemă de transmitere ilegală în proprietate a terenurilor, amplasate în mun. Chişinău.

Potrivit materialelor cauzei, persoanele cointeresate să obțină în proprietate un teren din gestiunea Întovărășirii Pomicole, amplasate în intravilanul mun. Chişinău, ar fi apelat la persoanele din conducerea acesteia. După ce ar fi fost organizată transmiterea ilegală în proprietate a terenurilor contra mijloacelor bănești ce variau între 5000-7000 de euro. În vederea realizării schemei infracționale, bănuiții ar fi identificat terenuri neprivatizate și nefolosite, apoi, în baza unui proces-verbal fictiv, aceștia ar fi atribuiți în folosință unor persoane interpuse. Ulterior, ar fi organizată privatizarea și înstrăinarea a loturilor prin funcționari publici din cadrul Primăriei mun. Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?