Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1302

Ceban: Primăria Chișinău își întărește relația cu Viena

29 sep. 2023,, 10:15   Capitala
2414 0

Primarul Capitalei, Ion Ceban, se află într-o nouă vizită în capitala austriacă pentru a consolida relațiile cu Primăria din Viena și a pune bazele unor noi inițiative comune.

Edilul susține că parteneriatul cu administrația vieneză dă tot mai multe roade, iar capitala Austriei, care este în topul orașelor la capitolul confort urban, poate oferi Chișinăului o sumedenie de proiecte de succes.

”Avem un parteneriat extraordinar cu Primăria Vienei, cu orașul care este în topurile privind confortul urban și soluțiile urbane din lume. Avem subiecte de discutat privind competențele primăriei în domeniul gestionării traficului și soluțiile care pot interveni, inclusiv cu proiecte-pilot. De asemenea, vom discuta proiecte legate de digitalizare. Pînă acum am avut o asistență extraordinară din partea Vienei pe partea de echipamente, mașini, consultanță și mă bucur că putem să realizăm aceste parteneriate împreună”, a declarat primarul Ion Ceban într-o intervenție live din Viena.

Edilul a precizat că, în ultimii ani, Capitala a dezvoltat peste o sută de parteneriate viabile care au fost deja realizate sau încă sînt implementate. Municipalitatea are proiecte bilaterale cu orașe din Romînia, cu orașe și capitale europene, cu orașe din Turcia, Israel, SUA etc.

6
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?