Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Ceban: Avem o mulțime de proiecte concrete în sprijinul pensionarilor din Chișinău

1 noi. 2019,, 18:01   Capitala
4411 7

Astăzi doar la Chișinău există o politică socială clară și un sprijin substanțial al pensionarilor, datorită inițiativelor Partidului Socialiștilor, iar partidul are încă multe alte proiecte noi concrete de sprijinire a persoanelor în etate și a familiilor nevoiașe din capitală.

Despre aceasta a declarat într-un interviu pentru portalul de știri Noi.md candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Socialiștilor, Ion Ceban.

La întrebarea: ”De obicei, oamenii în etate vin disciplinat la vot, dar de această dată prezenţa la urne a fost slabă. Am auzit pensionarii spunînd: ”Să ne facă şi nouă ca la Orhei, atunci îl vom vota”. Veţi face ”ca la Orhei”?, el a menționat că, cu tot respectul pentru concetăţenii care locuiesc în Orhei, nu putem compara acest orăşel cu Chişinăul. Acolo este destul să amenajezi două străzi la care nu se atrăgea atenție mai devreme...

Candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Socialiștilor a atras atenția la faptul că, în pofida numeroaselor probleme, Chișinăul devine un orașul al ”milionului”.

”Da, multă lume pleacă de aici, însă mulți vin în Chișinău din alte localități, deoarece satul moldovenesc, din păcate, moare. Înainte de a pleca peste hotare, oamenii se concentrează la Chişinău, care devine un punct de transbordare”, a spus el.


De aceea, după cum a menționat Ceban, nu putem compara aceste două oraşe, Orhei și Chișinău, necesităţile şi cheltuielile lor. Dar, în același timp, el a menționat că în prezent numai la Chişinău există o politică socială clară.

”Este vorba anume despre proiectele noastre, iniţiativele noastre. Nicăieri pensionarii nu au o asemenea susţinere ca aici, revenind la tema politicii sociale. Alocăm pentru ea sute de milioane. Mai mult ca în oricare alt oraş al ţării. Dar în oraşele mici chiar şi sumele mici arată mai spectaculos”, a declarat candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău.

”Este clar că oamenii, sărăciţi la maxim, acceptă orice cadouri, să zicem aşa, şi eu nu-i condamn. Chiar dacă banii pentru aceste cadouri au fost furați de la stat, adică de la ei înșiși. De fapt, acele magazine sociale sau alte ajutoare băneşti sau în pachete, trebuie să le facă statul. Şi noi la Chişinău am propus o soluţie bună, de la creşterea numărului de cantine sociale – pînă la creşterea numărului beneficiarilor de servicii sociale”, a subliniat Ion Ceban.

Potrivit lui este preconizată crearea unei hărți sociale a Chişinăului ceea ce înseamnă că toţi agenţii economici vor ajuta nevoiaşii.

”Acestea pot fi reduceri pe diferite direcţii, de la farmaceutică la numeroasele pieţe din Chişinău. Am şi vorbit cu directorii pieţelor despre cum să identificăm persoanele cele mai nevoiaşe şi să le susţinem permanent. Avem foarte multe proiecte concrete, unele deja le implementăm, unele vor fi realizate pe viitor”, a spus candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Socialiștilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?