X 
Transnistria stiri: 1358
Eurovision stiri: 499

Ceban: "Autoritățile au cheltuit 4 milioane de lei pentru a asigura paza paradei ilegale LGBT"

22 iun. 2022,, 15:30   Capitala
3942 0

Paza paradei de duminică din Chișinău a persoanelor homosexuale i-a costat pe contribuabili circa 4 milioane de lei.

Despre acest lucru a declarat de primarul general al Capitalei, Ion Ceban, referindu-se la calculele colegilor, transmite Noi.md

După cum s-a menționat, sute de polițiști, tehnică și blindate au fost scoase în stradă în zi de weekend în mod organizat, ceea ce implică indiscutabil cheltuieli suplimentare. În plus, au fost stopate și redirecționate mai multe unități de transport public, lucru care la fel a inclus cheltuieli. În prezent se fac calculele.

Primarul general al capitalei a declarat că primăria examinează consecințele legale în urma blocării străzii București, dar și a mai multor intersecții paralele fără autorizarea Primăriei pentru organizarea evenimentului.

”Pe lîngă faptul că pe timp de arșiță polițiștii erau echipați cu rucsacuri și pleduri oferite de guvernarea incompetentă, într-un final polițiștii au rămas și vinovați, deoarece organizatorii i-au învinuit public că ar fi insultat participanții la paradă”, a menţionat Primarul General.


Anterior, Ion Ceban a spus că guvernarea PAS știa că parada de pe strada București se desfășoară cu încălcarea legii, dar reprezentanții LGBT au fost păziți ca lumina ochilor. El și-a exprimat, de asemenea, opinia că Ministrul Afacerilor Interne ar trebui să-și dea demisia pentru intimidarea poliției.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?