Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ce spune directorul Liftservice despre ascensorul care s-a blocat în sectorul Rîșcani

16 mai. 2023,, 14:15   Capitala
3165 0

Ascensorul din sectorul Rîșcani, în care au rămas blocate patru persoane, era într-o stare bună.

Cel puțin asta a declarat pentru Realitatea.md Petru Budurin, directorul întreprinderii municipale speciale Liftservice. Salvatorii spuneau anterior că a rămas blocat la etajul trei, după ce a căzut în gol, iar iată ce spune responsabilul, transmite realitatea.

„Starea lui este lucrativă, dar uneori se întîmplă să se blocheze. Fie din motiv că este supraîncărcat, fie din motiv că oamenii sar cînd se află în el. După cazul de ieri s-a format o comisie care va stabili din ce cauză s-a blocat. Era nevoie ca salvatorii să ne aștepte pe noi, iar ei au venit mai devreme și au forțat ușile, care acum trebuie reparate. Dar, este imposibil să cadă în gol ascensorul, așa cum s-a spus. Probabil a fost o zdruncinătură. Oamenii s-au speriat și au telefonat”.

Cît despre ascensoarele din oraș, Petru Budurin ne-a declarat că majoritatea sînt vechi.

„Cel mai vechi ascensor are 49 de ani. Termenul de exploatare este de 25 de ani, iar vîrsta medie – 35 de ani. 90% din ele au termenul depășit. Noi sîntem responsabili de 2000 de ascensoare și facem tot posibilul să le întreținem. Din păcate componentele acestora sînt din Rusia, Ucraina, Belarus, dar nu le putem aduce”.


2
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?