X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4059

Ce spun chișinăuienii despre posibilele majorări de tarif la apă și canalizare

30 aug. 2023,, 08:30   Capitala
4900 0

Tariful pentru apă şi canalizare ar putea creşte cu aproape 2 lei pentru consumatorii racordaţi la "Apă-Canal Chişinău". Furnizorul cere creșterea preţului mediu la aceste servicii de la 17,18 lei pînă la 19,06 lei. În solicitarea trimisă la Agenţia Naţională de Reglementare în Energetică , societatea subliniază că pierderi substanțiale.

Cererea depusă de "Apă-Canal Chişinău" la ANRE prevede o majorare a tarifului mediu de 19,06 lei/metru cub pentru apă și canalizare, cu 1,88 lei mai mult față de tariful actual. Vestea îi nemulţumeşte pe locuitorii oraşului.

"Noi, pensionarii, cum să ne descurcăm? Credeţi că e normal? Pentru noi e foarte greu. Cu pensia de 2000 de lei, mi se pare, s-ar gîndi oricare încotro o luăm?".

Locuitorii din Chişinău se plîng şi pe calitatea apei care curge la robinete. Ei spun că ar fi dispuşi să plătească mai mult, dacă şi calitatea apei s-ar îmbunătăți. "Eu cumpăr apă. Nu o beau de la robinet pentru că are clor şi îmi face rău la stomac nu bine".

Urmează ca specialiștii ANRE să analizeze solicitarea şi să vadă, dacă diferenţa de preţ se justifică. Apoi, timp de 15 zile vor fi consultări publice după care se va stabili data şedinţei în care se va lua o decizie, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.


Ultima scumpire a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare prestate de Apă-Canal Chișinău a fost în ianuarie 2023. Amintim că o solicitare pentru creșterea tarifelor a venit de la Apă-Canal Chișinău şi în luna mai, dar a fost respinsă pentru că a fost incompletă. Primarul Ion Ceban spune că aşteaptă decizia ANRE şi că în Chișinău sînt cele mai mici tarife pentru serviciile de apă și canalizare din toate capitalele europene.

2
0
0
1
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?