Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Caldarîmul descoperit în centrul vechi al Capitalei ar putea prinde viață

17 mar. 2023,, 18:45   Capitala
5588 0

Zona pavată cu caldarîm, vechi de peste un secol și descoperit în urma lucrărilor de reabilitare a străzii 31 august 1989 din Capitală, ar putea deveni o atracție turistică.

Primăria Chișinău a anunțat că a sistat lucrările pe porțiunea dintre Bănulescu-Bodoni și Pușkin, așa încît specialiștii să examineze spațiul și să ia o decizie asupra unei eventuale conservări a pavajului vechi, transmite voceabasarabiei.

Demersurile necesare au fost transmise instituțiilor responsabile, inclusiv Agenției Monumentelor, pentru a se expune asupra descoperirii și să ia o decizie dacă va fi sau nu păstrat aspectul de cîndva al străzii.

La sfîrșitul săptămînii trecute, în timpul lucrărilor de reparaţie a străzii 31 august 1989 din Chişinău, muncitorii au descoperit o porţiune de pavaj, veche de peste un secol.

Potrivit istoricilor, caldarîmul ar data din perioada cînd primarul Chişinăului era Carol Schmidt. Imediat, pe rețelele sociale, grupuri de tineri și istorici, impresionați de descoperire, au venit cu mai multe propuneri, printre care reabilitarea caldarîmului prin transformarea zonei în una pietonală sau să fie instituite restricții de circulație pentru mașinile particulare.

12
0
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?