X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Apelul „Apă-Canal Chişinău” către gestionarii fondului locativ

1 dec. 2023,, 20:02   Capitala
4413 0

Avînd în vedere că deja se înregistrează temperaturi scăzute pe timpul nopții, „Apă-Canal Chişinău” vine cu un apel către toţi gestionarii fondului locativ, dar și consumatorii casnici, prin care îi îndeamnă să asigure izolarea termică a locurilor de amplasare a instalațiilor de contorizare, gurile de acces la revizii, reţelele interioare de canalizare şi branşamentele.

Atît gestionarii fondului locativ, cît și consumatorii casnici din municipiul Chişinău sînt obligaţi să întreprindă toate măsurile necesare pentru asigurarea protecţiei contorului de apă la locul de montare şi a vanelor ce echipează branşamentul, notează Noi.md.

Pentru evitarea unor avarii şi a unor cheltuieli inutile, este necesară protejarea contoarele de apă rece prin izolarea cu materiale speciale a branşamentelor şi a apometrului, lăsînd liber doar cadranul de citire a datelor de consum de apă.

De asemenea, capacul de acces care închide căminul trebuie să fie bine ermetizat. În cazul în care aceste măsuri nu vor fi respectate, există posibilitatea de îngheţ, mai ales pe timp de noapte, cînd consumul este mai mic.

Dacă nu vor fi îndeplinite condițiile solicitate, operatorul își declină responsabilitatea pentru sistarea ulterioră a furnizării serviciilor de alimentare cu apă, ca urmare a înghețării instalațiilor de contorizare.


0
0
1
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?