Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Apel către locuitorii capitalei de a plasa separat deșeurile vegetale și cele din construcții

24 mar. 2022,, 14:45   Capitala
2683 0

Primăria Municipiului Chișinău face apel către locuitorii orașului și gestionarii fondului locativ de a stoca separat deșeurile vegetale și cele din construcții, evitîndu-se aruncarea acestora în containerele de la platformele de depozitare a gunoiului menajer.

În contextul desfășurării Campaniei municipale de salubrizare „Curățenia generală de primăvară", operatorul municipal de salubrizare atenționează că toate deșeurile vegetale (frunze, crengi, iarbă uscată), trebuie depozitate OBLIGATORIU, alături de platformele de acumulare a deșeurilor menajere. Ulterior, acestea vor fi evacuate de către ÎM „Servicii Locative".

Totodată, amintim că depozitarea deșeurilor provenite din construcții, alături de platformă sau în containere este strict INTERZISĂ! În astfel de situații este necesar ca persoanele care fac reparație să încheie contract cu Direcția Generală Locativ Comunală și Amenajare, pentru a beneficia de servicii de evacuare.

Pentru depozitarea neconformă a acestor deșeuri, autoritățile sînt în drept să împartă sancțiuni sub formă de amendă.

Deșeurile vegetale și cele provenite din construcții sînt acumulate la depozitul Ion Pruncul din str. Calea Ghidighiciului, zona Vatra. Evacuarea acestora este asigurată de către Întreprinderile Municipale de Servicii Locative și Întreprinderile Municipale de Gestionare a Fondului Locativ.


Cetățenii sînt îndemnați să depoziteze deșeurile corect și separat, pentru ca orașul și mediul în care trăim să fie curat și sănătos!

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?