Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Ambasadele diferitelor țări au participat la o expoziție de caritate, la Chișinău

5 dec. 2022,, 15:00   Capitala
2684 0

Duminica trecută, la Muzeul de Istorie din Moscova a avut loc o expoziție internațională de caritate. Clubul Internațional al Femeilor din Moldova organizează anual acest eveniment pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie.

În Ajunul Crăciunului, miracolele trebuie să devină realitate! Anul acesta, banii strînși în urma evenimentului vor fi direcționați pentru a ajuta copiii din Ucraina, precum și pentru achiziționarea echipamentului oftalmologic necesar Spitalului Republican de Copii.

La expoziție au participat reprezentanți ai mai multor țări precum: Moldova, România, Ucraina, Bulgaria, Kazahstan, Azerbaidjan, Polonia, Cehia, Georgia, SUA, Marea Britanie, Japonia, China, India, Qatar, Suedia, Letonia, Lituania, Austria , Italia, Franța. Noi.md a reușit să comunice cu unii dintre ei.

Ambasadele acreditate în Moldova au prezentat în cadrul expoziției bucătăria tradițională, mîncăruri, obiecte de meșteșug, decorațiuni, accesorii de Crăciun, haine, cărți, condimente, reflectînd valorile lor culturale.


„Reprezentînd Kazahstanul, sîntem foarte bucuroși să participăm și să ne aducem contribuția”, a spus Ambasadorul Kazahstanului în Moldova, Almat Aidarbekov. „Bucătăria kazahă este prezentată aici sub forma baursak-urilor noastre, chak-chak, adică dulciuri, în limba română, avem aici ciocolată kazahă. La fel, distribuim maici cartea în limba română a președintelui nostru Un cuvînt despre tata, pe care am prezentat-o chiar marțea trecută la Academia de Științe”.

Cafegiul moldovean Aexandr Stukalov i-a încîntat pe oaspeți cu cafeaua sa aromată: „Nu este prima dată cînd Clubul Internațional al Femeilor organizează un astfel de eveniment – anume unul de caritate. Cred că aceasta este o continuare foarte bună. De cîțiva ani acest eveniment nu a avut loc, acum a fost reluat. Este grozav, apropie oamenii. Îi face pe oameni mai buni."

Reprezentantul Ambasadei Ucrainei, Nadejda Kidanchuk, i-a întîlnit pe oaspeți într-o coroană roșie și costum național ucrainean: „Prezentăm produsele noastre naționale. Aceasta este, desigur, slănina ucraineană, așa că invităm pe toată lumea. Acestea sînt băuturile noastre tradiționale, decorațiunile tradiționale, și așteptăm ca toată lumea să ne susțină țara”.

Ambasadorul SUA în Moldova, Kent D. Logsdon, le-a oferit expozanților o atmosferă de Anul Nou. Ambasada și-a prezentat prăjiturile, biscuiții și cărțile de Crăciun în limba engleză.

Reprezentantul Consiliului Asociației ASICS, Alexandru Gîșcă, a susținut ambasada Bulgariei: „Ajutăm ambasada Bulgariei în organizarea acestui eveniment. Aici sînt prezentate în principal produse bulgare, ceea cu ce este renumită Bulgaria, precum și produse din regiunea Taraclia, unde locuiesc etnicii bulgari. Fiecare leu, pentru care se vor cumpăra produse la acest stand de la Ambasada Bulgariei, va fi triplat de către asociația noastră.”

Wang Yifeng, directorul Institutului Confucius (ULIM), a prezentat Ambasada Chinei la expoziție: „Sîntem bucuroși să venim în Moldova și să facem lucrări de caritate în fiecare an, pentru că donăm pentru oameni. Vom sprijini și anul viitor acest eveniment. "

În sprijinul poporului ucrainean au venit și reprezentanți ai Ambasadei Qatar, unde astăzi se desfășoară senzaționalul campionat mondial de fotbal.

„Reprezentanții Qatarului, ca de obicei, participă la acest tîrg de caritate. De data aceasta, scopul evenimentului este de a sprijini Ucraina. Sîntem prezenți cu multe lucruri tradiționale care reprezintă cultura noastră, adică cultura statului Qatar, de fapt, cultura arabă. În prezent, în Qatar are loc Cupa Mondială și vă invităm să participați alături de noi pe 12 decembrie la Ziua Națională a Statului Qatar”, a spus reprezentantul Qatarului la expoziția de caritate..

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?