Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3997

Agricultorii au venit la Parlament cu canistrele

16 feb. 11:52   Capitala
2657 0

Agricultorii au venit la Parlament cu canistrele.

Aceștia spun că sînt în pragul unei catastrofe iar fără implicarea statului nu vor putea ieși din impas.

”Noi solicităm doar o întîlnire și să punem cap la cap toate problemele. Dacă cineva își imaginează că noi am venit aici după milioane atunci se înșală amarnic. Noi vrem doar să ieșim din criza asta cu capul sus dar nu în genunchi. Dacă nu avem o abordare bună atunci toamna o să avem o catastrofă. Noi nu vrem să fim buturuga care răstoarnă carul integrării europene, noi vrem să găsim soluții. Noi vrem dialog, dialog care să se soldeze cu niște propuneri și cu niște termeni, dar nu doar cu promisiuni”, a spus un agricultor din Cahul.

Reamintim că agricultorii protestează pentru a cincea zi consecutiv. Tot pentru a cincea zi consecutiv aceștia au blocat accesul spre vama Leușeni - Albița.

Anterior președintele Legislativului, Igor Grosu, a spus la o emisiune TV că nu va discuta cu fermierii care protestează în stradă în mai multe raioane ale țării. Oficialul susține că aceștia trebuie să discute doar cu ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, în care are încredere și despre care spune că a făcut foarte mult pentru agricultori.


De menționat că revendicările lor principale țin de alocarea celor patru mii de tone de motorină acordate de România cu titlu gratuit și alocarea compensațiilor la hectar pentru culturile de porumb și floarea-soarelui.

Anterior, protestatarii au solicitat întrevederi cu reprezentanții Parlamentului, Președinției și Guvernului, în caz contrar aceștia spun că vor continua să blocheze drumul de acces spre vama Leușeni.

Menționăm că agricultorii sînt invitați astăzi, începînd cu ora 13.00, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare unde va avea loc o ședință, la care vor fi discutate provocările actuale din sectorul agricol. La întrunire urmează să participe vicepremierul Vladimir Bolea, dar și prim-ministrul Dorin Recean.

12
3
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?