COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

70% Primăria și 30% locatarii – pentru reparația curților de bloc din capitală

13 sep. 13:20   Capitala
2014 1

Începînd cu anul viitor, pentru lucrările de reparație și modernizare a curților de bloc din capitală urmează a fi implementat conceptul 70% la 30%. Mai exact, 70% din investiții urmează să vină din partea municipalității, iar 30% – din partea locatarilor. Subiectul a fost discutat la ședința operativă de la Primărie, transmite IPN.

Vitalie Mihalache, șef interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, a declarat că se efectuează un volum enorm de lucrări în curți. În total, sînt reparate și modernizate 27 de curți de bloc. Antreprenorul care execută lucrările a admis întîrzieri, din cauză că pe piață nu erau materialele necesare, dar problema a fost depășită.

Responsabilul a declarat că există cazuri în care, chiar locatarii sînt cei care refuză ca în curțile de bloc unde locuiesc,să fie efectuate lucrări, deși acestea se fac din banii municipalității.

Primarul Ion Ceban a declarat că nu trebuie impus nimeni. Și aceasta pentru că există numeroase solicitări pentru efectuarea a lucrărilor de reparație și modernizare în curți. Potrivit lui, pentru anul viitor este necesar să fie regîndit conceptul de reparație a curților. Mai exact, aceste lucrări să fie efectuate cu implicarea financiară a locatarilor în proporție de 30%.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X