Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Vinaria Château Vartely și-a deschis larg porțile de „Ziua Națională a Vinului” ©

5 oct. 2020,, 17:16   Business
6381 0

Pe 3 și 4 octombrie Moldova celebrează unica sărbătoare națională din lume dedicată vinului – „Ziua Națională a Vinului” care în acest an a ajuns deja la cea de a 19 - a ediție. Cu această ocazie, Vinaria Château Vartely și-a deschis larg porțile și i-a invitat pe toți iubitorii de vin și tradiții ACASĂ LA TARABOSTE.

Chiar și în această situație de criză epidemiologică vinul nostru trebuie și rămâne încă un motiv de mândrie națională, un bun motiv de sărbătoare. Astfel, două zile la rând, respectând toate măsurile de siguranță, oaspeții Château Vartely au transformat primul weekend a lui octombrie într-o experiență oenogastronomică memorabilă.

Muzică, excursii prin vinărie, degustări nelimitate de vinuri, mâncare delicios asociată și un dialog prietenesc între producător și consumator - iată de ce au avut parte toți cei care au ales să vină să petreacă ziua vinului la Château Vartely.

Și, pentru că sănătatea și siguranța fiecăruia este acum, mai mult ca oricând, prioritatea noastră a tuturor, la intrarea pe teritoriul complexului turistic fiecare vizitator a primit un Safety kit compus din: punga eco frendly cu un pahar personalizat cu logo Château Vartely cadou, un dezinfectant pentru mâini și o mască personalizată.

Marea surpriză și neașteptat de plăcută pentru oaspeți, pe lângă compania soarelui cald de octombrie, a fost generozitatea gazdei de a oferi tuturor spre degustare nou lansat, exclusivul - Taraboste Tribut. Un vin pur aristocratic, lăudat, căutat și cel mai solicitat pe tot parcursul evenimentului, al cărui preț pornește de la 750 de lei pentru o sticlă. Următorul în lista degustărilor a fost nimeni altul decât renumitul Chardonnay Botrytis - medaliat cu Platinum la Decanter.

Pe lângă Ziua Națională a Vinului, un alt important motiv de mândrie, atât pentru vinificatorii de la Château Vartely dar și pentru țară, a fost recunoaștea vinăriei Château Vartely drept Cea mai bună vinărie din regiunea IGP Codru. Titlul și medalia de recunoștință „Vinul Moldovei. O legenda vie” a fost oferit de Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului și vine să confirme meritele, munca depusă în fabricarea și propagarea tradiţiilor şi calităţii excelente a vinurilor autohtone, promovarea imaginii Republicii Moldova ca ţară vitivinicolă pe arena internaţională, precum şi pentru contribuția adusă la dezvoltarea turismului vitivinicol din Moldova.

A fost frumos, a fost un eveniment de suflet. Mai puțini pentru că așa o cer condițiile actuale, dar și asta a avut un farmec aparte pentru că, fiecare din noi am putut savura pe îndelete povești cu și despre vinul bun, arome, terroir, tradiții și oameni - oameni care inspiră și scriu istorii. Abia așteptăm ediția urmatoare, a 20-a.

Partener savuros al festivalului: Casa Rinaldi

Parteneri media: noi.md, diez.md, madein.md, unimedia.md, locals.md, winelikealocal

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?