X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Sumele uriașe care vor fi acordate asistentelor medicale din Singapore, pentru a rămîne în sistem

22 feb. 07:00   Business
1955 0

Autorităţile din Singapore au anunţat acordarea unor prime substanţiale, care pot ajunge pînă la 69.000 de euro, pentru a încuraja infirmierele să rămînă în sistemul public de sănătate din Singapore, care se confruntă cu o penurie de personal şi îmbătrînirea populaţiei.

Aproximativ 29.000 de infirmieri şi infirmiere, inclusiv din străinătate care lucrează în Singapore de patru ani, vor fi eligibile să beneficieze de un nou program de retenţie a declarat marţi ministrul Sănătăţii, Ong Ye Kung, transmite digi24.ro

"Vrem să ne ajutăm infirmierele să facă o treabă bună", a subliniat Ong Ye Kung, citat de Agerpres. Pandemia de Covid-19 a agravat o criză de infirmiere în Singapore, după ce un număr mai mare decît de obicei de infirmiere străine au plecat acasă în timpul pandemiei.

Majoritatea infirmierelor străine stabilite la Singapore vin din ţările vecine, în special din Malayezia, Filipine şi Birmania. Conform unui program de retenţie anunţat de Ong Ye Kung, infirmierele vor putea primi pînă la 100.000 de dolari singaporezi (69.000 de euro) pe parcursul a 20 de ani, sau pînă la vîrsta de pensionare, oricare survine mai întîi.

Anul trecut aceleaşi autorităţi din Singapore au oferit o primă la semnare de 15.000 de dolari singaporezi (aproximativ 10.000 de dolari SUA) pentru noile absolvente ale şcolilor de infirmiere care s-au alăturat spitalelor şi clinicilor publice. Ong Ye Kung a subliniat că numărul persoanelor care au intrat în şcolile de infirmiere a crescut cu 30% între 2013 şi 2023.


"Trebuie menţionat că în contextul scăderii ratei natalităţii, a scăderii numărului de bebeluşi şi a reducerii efectivelor de studenţi, simplul fapt al menţinerii la un nivel stabil al acestor cifre este un rezultat foarte încurajator", a declarat ministrul Sănătăţii. La fel ca şi alte ţări asiatice, Singapore se confruntă cu îmbătrînirea populaţiei.

Ministerul Sănătăţii estimează că unul din patru singaporezi va avea peste 65 de ani în 2030, în timp ce numărul seniorilor care trăiesc singuri va ajunge la 83.000 de persoane.

5
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?