X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1458

„Seminar de capoeira la Chișinău: o întâlnire a capoieristilor din Moldova” ©

12 iun. 09:00   Business
4420 0

La sfârșitul săptămânii trecute, capitala Republicii Moldova a fost gazda unui eveniment plin de culoare - un seminar de trei zile de capoeira (artă marțială tradițională braziliană care combină nu doar lupta, ci și elemente acrobatice deosebite, acompaniate de muzică populară braziliană), la care au participat capoeiristi din Chișinău și Tiraspol, precum și reprezentanți din România și Brazilia. Evenimentul s-a desfășurat sub patronajul Școlii de Capoeira Alemar.

Seminarul, condus de Contra Mestre Minhoca din Brazilia, a lăsat impresii de neuitat atât pentru practicanții experimentați, cât și pentru începători.

Jocul deschis în parcul Valea Morilor, în apropierea scării de granit, a încărcat împrejurimea cu energie pozitivă, permițând participanților să se bucure de eveniment spectaculos, de atmosferă fascinantă și de schimb de experiență.

Școala de capoeira din Chișinău, condusă de instructorii Serginho (Sergiu Melnic) și Bicho Preguica (Eugen Pavalachi), are plăcerea de a-i primi pe toți cei care doresc să se alăture lumii fascinante a capoeira. Există, de asemenea, o școală Alemar la Tiraspol, sub conducerea instructorului Tico-Tico.

Andrei Elistratov, care a dedicat mulți ani capoeira, și-a împărtășit impresiile:

"Mă bucur enorm după atâția ani să mă întâlnesc cu prietenii cu care am dezvoltat acest sport timp de mulți ani. Mă bucur că ei o fac în continuare cu același entuziasm.

Este o plăcere să mă întorc la un joc spectaculos printre oameni pozitivi care vorbesc limbi diferite, dar care împărtășesc aceeași pasiune.

Este plăcut că organismul meu își amintește mișcările și tehnicile mele preferate chiar și după o pauză lungă.

Am ajuns la concluzia că ar trebui să prețuim aceste legături și să găsim timp să ne vedem mai des și să nu uităm de antrenamente".

Atelierul de Capoeira de la Chișinău a fost un eveniment minunat, care nu numai că a îmbogățit participanții cu noi abilități, dar a permis studenților să treacă examenul și să primească centurile de nivelurile următoare, în funcție de pregătirea și abilitățile lor.

Pentru cei care doresc să încerce capoeira și să se alăture comunității Capoeira Moldova, vă invităm să vizitați https://www.facebook.com/capoeiramd și să vedeți programul de cursuri și evenimente.

1
0
0
0
1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав