Transnistria stiri: 1328
Eurovision stiri: 495

NGM Company a donat calculatoare pentru universitatea din Taraclia și biblioteca din Ișnovăț ©

21 dec. 2021,, 16:15   Business
3182 0

De câteva zile, studenții Universității de Stat "Grigore Țamblac" din Taraclia se pot bucura de gadgeturi performante pentru orele de informatică. Asta datorită partenerului privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive, care a decis să doneze cinci calculatoare de ultimă generație instituției de învățământ. Fericiți au fost și elevii din gimnaziul satului Ișnovăț, care s-au ales cu un computer și o imprimantă pentru bibliotecă. Valoarea donațiilor este de peste 70 000 de lei.

Până mai ieri, studenții universității din Taraclia utilizau calculatoare vechi de peste 15 ani și chiar erau nevoiți să aducă propriile gadgeturi de acasă pentru anumite prezentări.

"Modelul de calculatoare la care lucram până acum este unul vechi, fiind dificil de utilizat. Aceste calculatoare sunt bine-venite pentru instituția noastră. Cred că ne vor ușura munca la seminare și ne bucurăm foarte mult", a spus studenta Valentina Dornea.

Rectorul Universității, Maria Paslari, a menționat că datorită acestei donații, instituția pe care o conduce va fi mai atractivă pentru studenți.

"Pentru pregătirea viitorilor pedagogi este foarte importantă baza tehnică a instituției. Așa cum calculatoarele noastre au ieșit din uz de mulți ani, tare aveam nevoie de aceste computere. Noi ne-am adresat cu o scrisoare către Loteria Națională și vreau să-i mulțumesc că a reacționat la rugămintea noastră", a declarat rectorul Universității de Stat "Grigore Țamblac" din Taraclia, Maria Paslari.

Un calculator și o imprimantă de ultimă generație au ajuns și la gimnaziul din Ișnovăț, raionul Criuleni. Directoarea instituției de învățământ s-a arătat nespus de bucuroasă de noua achiziție.

"Deja am instalat calculatorul și printerul, care vor fi de ajutor copiilor. Mulțumim Loteriei Naționale pentru așa ajutor în ajun de sărbători. Eu sper că asta o să-i impulsioneze pe copii să vină mai des la bibliotecă – acesta e scopul nostru", a subliniat directoarea gimnaziului din Ișnovăț, Tatiana Ghiorghiță.

Pentru NGM Company astfel de proiecte reprezintă o prioritate.

"În epoca tehnologiilor digitale, accesul la informații este primordial. Cu regret, mai sunt instituții dotate insuficient cu tehnica vitală pentru ca procesul de educație să devină mai eficient. Din acest motiv, nu am stat pe gânduri, când am fost rugați să oferim ajutor instituțiilor de învățământ. Pentru NGM Company responsabilitatea socială se măsoară prin proiecte realizate cu succes, care aduc beneficii reale comunității și oamenilor", a declarat reprezentantul NGM Company, Alexandru Gîscă.

În ultimii trei ani, NGM Company a alocat mai mult de 7 milioane de lei pentru diferite proiecte sociale.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?