TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile
- Limba rusă în Moldova stiri:
- OMG și vaccinurile stiri:
- Coronavirus actualizat
- Puterea stiri:
- Preşedintele stiri:
- Noi condiții de plecare peste hotare stiri:
- Știrile Chișinăului stiri:
- Problema deşeurilor stiri:
- Prețurile la carburanți stiri:
- Percheziții și rețineri stiri:
- Furtul miliardului stiri:
- Incendii stiri:
- Rețele de socializare stiri:
- Alegeri în Moldova stiri:
- Acțiuni de protest stiri:
- Evenimente în Belarus stiri:
- Conflictul din Nagorno-Karabah stiri:
- Patimi în jurul Stadionului Republican stiri:
- Soarta lui Plahotniuc stiri:
- ONG Moldova stiri:
- Sărbătorile de iarnă stiri:
- Diaspora stiri:
- Transnistria stiri:
- Pregătirea pentru revoluția colorată stiri:
- Cazul Orizont stiri:
- Evenimente în Kîrgîzstan stiri:
- Cazul Platon stiri:
- Aeroportul Chișinău. Coliziuni stiri:
- Consecinţele intemperiei stiri:
- Frumusețile Moldovei stiri:
- Cazul Șor stiri:
- Sănătatea copiilor stiri:
- Internetul și copiii stiri:
- Cazul Filat stiri:
- Cazul Carinei Țurcan stiri:
- Cutremure stiri:
- Cursa înarmării stiri:
- Brand autohton stiri:
- Cazul Braguța stiri:
- Tăierea arborilor stiri:
- Unionism VS Statalitate stiri:
- Cazul Duty Free stiri:
- Închiderea școlilor stiri:
- Ucraina - Rusia: Cronică a confruntării stiri:
- Parcările cu plată stiri:
- Dosarul Chirtoacă stiri:
- Migranții în Europa stiri:
- Alegeri în SUA stiri:
- Obiectiv european stiri:
- Sandu vs Șor stiri:
- Știri vesele stiri:
- Scandal diplomatic stiri:
- Explozia din capitală stiri:
- Cazul Roșca stiri:
- Eurovision stiri:
- Cazul Tranga stiri:
- Dosarul gărilor auto stiri:
- Air Moldova în faţa unei noi schimbări stiri:
- Știri Bălți stiri:
- Știri Taraclia stiri:
- Știri Rîșcani stiri:
- Știri Comrat stiri:
- Aminitiri din Copilărie stiri:
26 ian. 18:17 În SUA a fost aplicată tehnica de suprimare a ”revoluțiilor oranj”, testată pentru prima dată de Voronin în a.2009 25 ian. 20:15 Cum încearcă conducerea BNM să justifice transferul banilor noștri peste hotare 25 ian. 18:20 Dosarul Laundromat: sute de milioane de dolari au rămas în Moldova 23 ian. 10:00 Maxim Chisnicean: În Moldova astăzi poți filma un film, principalul e să nu-ți fie frică să riști în drumul spre realizarea viselor 22 ian. 08:00 O capcană pentru președintă 21 ian. 18:00 Anti-landromat: Noile amenzi ajung la milioane de euro 20 ian. 18:55 Ne salvează, sau ne folosesc pe post de cobai? 19 ian. 21:20 În Moldova există politicieni care meditează asupra acestor probleme? 18 ian. 17:58 Cum au fost îngropați dealerul de droguri George Floyd și veteranul FAA SUA Ashley Babbitt 16 ian. 20:01 Desenele animate-s un lucru serios 15 ian. 18:01 Resetare, materiale compromițătoare și magistrala moldo-ucraineană. Cum Maia Sandu a mers la Kyiv 14 ian. 19:51 Soarta maidanezilor: pedeapsă capitală sau detenție pe viață 13 ian. 17:58 Finalul epocii. Sistemul occidental a început să se auto-devoreze. Privire din America 12 ian. 09:00 Ambasadorul Ucrainei în Moldova: Relațiile dintre țările noastre sînt "condamnate" să fie de bună vecinătate 11 ian. 18:08 Atacul terorist împotriva lui Soleimani - încălcarea dreptului internațional și a Cartei ONU 7 ian. 15:38 Crăciunul cui este corect? 6 ian. 13:01 "Războiul" pentru serviciile speciale: Cine va controla SIS-ul? 5 ian. 18:00 Anul Taurului Alb. Moldova și lumea în 2021. Partea a II-a 4 ian. 18:04 Anul Bivolului Alb. Moldova și lumea în 2021. Partea I 31 dec. 2020,, 10:00 Anul realității COVID
Înregistrarea dreptului de proprietate asupra apartamentului aflat în construcție ©

Ai decis că vrei să îți achiziționezi un apartament nou în Chișinău? Nu știi însă care sunt etapele legale de înregistrare a dreptului de proprietate asupra unui apartament aflat în plină construcție? Am stat de vorbă cu reprezentanții companiei Astercon, care ne-au oferit câteva detalii informative relevante, de care poți ține seama atunci când alegi o locuință nouă.
- Cu ce ar trebui să înceapă clientul? Care este prima etapă legală de dobândire a dreptului de proprietate asupra apartamentului aflat în construcție?
- Recomandarea noastră este să verifice, prioritar, autorizația de construcție pe care o posedă dezvoltatorul imobiliar. Acest act reprezintă un document eliberat de către autoritatea competentă prin care se autorizează executarea lucrărilor de construcție în temeiul și cu respectarea certificatului de urbanism pentru proiectare și a documentației de proiect elaborate şi verificate. Să atragă atenția la valabilitatea acesteia și la câte nivele efectiv are dreptul să construiască dezvoltatorul imobiliar.
- Care sunt etapele legale de înregistrare a dreptului de proprietate asupra viitorului apartament și cât de complicat este totul?
- Totul este foarte simplu. Clientul trebuie să știe două elemente esențiale : contractul trebuie să fie autentificat notarial și înregistrat la Serviciul Cadastral. Achiziționarea unui apartament într-un bloc aflat în construcție se face doar în baza unui contract autentificat notarial, lucru de care fiecare client trebuie să țină cont. Prealabil vânzării unui apartament în construcție, dezvoltatorul imobiliar își înregistreză dreptul său de proprietate în registrul bunurilor imobile, iar la momentul încheierii contractului cu clientul, compania va prezenta la notar un extras din registrul bunurilor imobile, care va demonstra că apartamentul ales nu este sechestrat sau ipotecat dar și suprafața proiectată a acestuia. Contractul autentificat urmează a fi înregistrat la Agenția Servicii Publice, în Registrul de Stat al Bunurilor Imobile. Mulți dintre clienți nu cunosc aspectul că de fapt ei devin proprietari ai apartamentului doar odată cu înregistrarea în registrul bunurilor imobile. La finalul construcției clientul semnează împreună cu compania un act de primire-predare a apartamentului care confirmă achitarea completă și lipsa datoriilor.
- Cum se asigură clientul că suprafața apartamentului indicată în acte este una corectă?
- La finalul construcției compania eliberează clientului un plan geometric a apartamentului. Acesta reprezintă un act eliberat de Serviciul Cadastral Teritorial sau de companii licențiate în domeniu care a luat măsurile corespunzătoare a apartamentului.
Observăm astfel, că nu este suficient doar să contractezi un dezvoltator imobiliar, ci e cazul să atragi atenția la toate detaliile legale privind achiziția unui bun imobil, astfel încât să ai siguranța achiziției efectuate. În plus, respectarea prerogativelor legale este încă un criteriu explicit al calității serviciilor prestate de către un dezvoltator imobiliar. La acest capitol, compania Astercon acordă o atenție deosebită tuturor procedurilor legale, oferindu-le propriilor clienți certitudinea viitoarei tranzacții.
Dacă te-am convins prin acest material despre profesionalismul celor de la Astercon ținem să te informăm și despre oferta lor fără precedent. Acum poți deveni proprietarul unui apartament în complexul locativ Alba Iulia Residence care este dat în exploatare iar prețul acestuia îl poți achita în decurs de un an în rate fără procent sau dobîndă. Alba-Iulia Residence este complexul locativ care urmează a fi simbolul unui mod de viață select în Chișinău iar cei care vor apela la compania Astercon la sigur vor beneficia de o consultanță profesionistă privind toate detaliile și etapele procurării corecte a unui apartament.
Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter
Advertorial.
- Cuvinte cheieapartament
- FeedbackContactează redacția | Adresează întrebarea
- Cele mai comentate | TOP | Citește toate știrile | ABONEAZĂ-TE
- 02:30 14 alimente pe care doctorii le consumă întotdeauna
- 02:00 Suedia a suspendat plăţile către Pfizer
- 01:30 Goji – efecte benefice şi contraindicaţii
- 01:00 În Tadjikistan "nu mai există coronavirus"
- 00:30 Ţări ale UE s-ar putea coordona pentru a acţiona în justiţie AstraZeneca
- 23:59 Focarele de infecţie cu noua tulpină de coronavirus vor fi marcate cu altă culoare pe harta Europei
Sondaj Toate
