X 
Cutremure stiri: 503

GBG Moldova și GE Healthcare inaugurează o nouă eră în imagistica medicală ©

10 sep. 08:30   Business
6999 0

La recenta Conferință Anuală a Societății de Radiologie și Imagistică Medicală, GE HealthCare și distribuitorul său oficial în Republica Moldova, Global Biomarketing Group Moldova (GBG Moldova), au prezentat cele mai importante inovații din domeniu, propulsate de inteligența artificială (IA).

Datorită eforturilor GBG Moldova, tot mai multe centre medicale din țară beneficiază acum de aceste echipamente avansate, asigurând pacienților o îngrijire medicală mai precisă și mai promptă.

„În ziua de azi, pentru a avea o medicină performantă și eficientă, trebuie să investim constant în tehnologii de ultimă generație și în instruirea medicilor, pentru ca aceștia să poată pună în aplicare asemenea tehnologii", a spus Tudor Ceaicovschi, directorul general GBG Moldova, prezent la eveniment. Acesta a subliniat că, atunci când livrează echipamente medicale avansate, compania însoțește instalarea cu instruire detaliată și asistență tehnică.

Unul dintre momentele cheie ale conferinței a fost prezentarea raportului „Noua Eră a Imagisticii Medicale – Inovații IA în Tomografia Computerizată și Imagistica prin Rezonanță Magnetică". Valentina Șerban, Product Sales Specialist CT la GE HealthCare, a adus în prim-plan schimbările din tehnologia CT, în special trecerea de la metodele tradiționale la reconstrucția imaginilor bazată pe deep learning. În comparație cu tehnologia actuală de reconstrucție iterativă, TrueFidelity elevează prima impresie pentru fiecare imagine, cu performanțe remarcabile de calitate a imaginii, claritate și textura de zgomot preferate, folosind aceeași doză de iradiere. Are potențialul de a îmbunătăți încrederea în analiza si citirea imaginilor, într-o gamă largă de aplicații clinice, cum ar fi cerebral, corp întreg și cardiovascular, pentru pacienții de toate vârstele.



O alta soluție bazată pe utilizarea unor algoritmi de inteligență artificială o reprezintă camera de autopozitionare, cu o tehnologie inovatoare de ultimă generație, care permite detectarea automată a reperelor și centrarea automată a pacientului la izocentru, pe baza protocului de scanare prestabilit. Acest salt tehnologic a redus semnificativ expunerea pacienților la radiații, a îmbunătățit claritatea imaginilor și a scurtat timpii de scanare. Toate acestea contribuie la sporirea productivității muncii de zi cu zi a medicilor.

Spitalele din Moldova, dotate de GBG Moldova cu cele mai noi tehnologii GE, au început să utilizeze aceste sisteme avansate în activitatea lor zilnică. Multe centre specializate în tratarea accidentelor vasculare cerebrale se bucură de precizia și rapiditatea echipamentelor bazate pe inteligență artificială. Aceste tehnologii permit segmentarea automată a arterelor coronare, calcularea scorurilor de calciu și evaluarea zonelor ischemice la pacienții cu accident vascular cerebral, asigurând intervenții rapide și eficiente care pot salva vieți.

La rândul său, Răzvan Mocanu, Product Sales Specialist MR la GE HealthCare, a evidențiat rolul crucial al inteligenței artificiale în creșterea preciziei și eficienței diagnosticului în imagistica medicală. Prin utilizarea algoritmului de reconstrucție a imaginii bazat pe IA, AIR™ Recon DL, obținem o îmbunătățire semnificativă a calității imaginilor și, totodată, reducerea timpului necesar pentru scanare. Această tehnologie permite medicilor să dedice mai mult timp pacienților și să gestioneze un volum mai mare de cazuri – un avantaj important pentru Republica Moldova, unde există un deficit de personal medical specializat.

IA nu mai este doar un concept din filmele science fiction, ci o realitate care schimbă radical modul în care se face medicina, inclusiv în Republica Moldova. Companii precum GBG Moldova, un lider în furnizarea de echipamente medicale de top încă din 1995, sunt în prima linie a acestei revoluții tehnologice. Integrarea IA în imagistica medicală promite diagnostice mai precise, tratamente mai eficiente și, în cele din urmă, o șansă la viață pentru mii de pacienți.

Conferința Anuală a Societății de Radiologie și Imagistică Medicală din Republica Moldova s-a desfășurat între 5 și 6 septembrie în Sala Senatului a Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF). Evenimentul științific a avut tema generică „Radio-imagistică în stările de urgență” și a fost organizat în parteneriat cu Școala Europeană de Radiologie (ESOR).

2
0
0
1
1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав