X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1107

Automatizarea afacerii prin CRM. Ce rezultate vei obține ©

5 iun. 2019,, 16:10   Business
1112 0

Atunci când pornești o afacere, primul aspect la care atragi atenția, în calitate de antreprenor, este angajarea profesioniștilor. Cei din urmă au o funcție extrem de importantă, să aducă cât mai mult profit companiei.

Or, profitul, de cele mai multe ori, depinde de metodele prin care sunt gestionate simplu și profesional relațiile cu clienții. Una dintre cele mai eficiente este sistemul CRM. Un asemenea sistem informatic este un instrument absolut necesar, care va crește nemijlocit cifra de afaceri.

Uită de agende și Excel. Vânzările rulează mai ușor prin CRM

Rolul decisiv în obținerea unei vânzări de succes îl are cumpărătorul, care are libertatea să aleagă. Pentru a afla care sunt obiceiurile de cumpărare ale acestuia, ce necesități are și care sunt așteptările lui, trebuie să fie creat un dialog constructiv și puternic. La acest capitol intervin managerii de vânzări. Dar, pentru ca schimbul de informații să fie cât mai productiv, este nevoie de un instrument capabil să sistematizeze fiecare etapă a planului de vânzare.

Cea mai bună soluție pentru asta este instalarea unui sistem CRM. Acesta îți va permite să vizualizezi gradul de implementare a acțiunilor. O platformă eficientă, care garantează succesul în vânzări este amoCRM.

Ce avantaje oferă un sistem CRM:

  • Informațiile despre clienți sunt adunate într-un singur sistem, din acest motiv comunicarea devine una mai simplificată;
  • Managerii de vânzări sunt mai productivi;
  • Acțiunile sunt efectuate într-un timp scurt, asta crește rata vânzărilor;
  • Obții rapoarte la cheie despre toate mișcările ce se produc în companie, la nivel de interacțiune cu clienții.

Mobilitate. Venituri mai mari cu doar câteva click-uri

CRM este o soluție care simplifică procesul de lucru a managerilor de vânzări. Pe lângă baza de date integrată în sistem, acesta prezintă un tablou amplu a acțiunilor operate la fiecare etapă a pâlniei de vânzări.

Toate funcțiile sunt centralizate într-o singură fereastră. Datorită acestui lucru, angajații au posibilitatea să urmărească fiecare acțiune, deadline și feedback din partea clienților de pe smarthphone, tabletă sau laptop. Soluțiile mobile asigură mobilitate. Așadar, în CRM datele vor fi sincronizate instant, indiferent că managerul e pe teren sau în birou.

CRM identifică campaniile în care merită să fie făcute investiții

Veniturile vor crește ca pe drojdii dacă campaniile de marketing vor fi realizate corespunzător. În acest caz CRM nu are mare putere de acțiune, strategia fiind pusă la cale de către reprezentanții de vânzări.

CRM poate însă să prezinte un raport cu informații care arată prin ce canal de comunicare (e-mail, amoCRM viber, whatsapp, messenger etc), campaniile au avut mai mult succes. Ce oferte, politici de fidelizare și de marketing au fost mai eficiente.

Odată cu identificarea acestor informații, vei putea stabili care sunt domeniile în care merită să investești. Drept rezultat, vei reduce cheltuielile și vei obține venituri vizibile.

Erorile pot fi eradicate din start

Foarte multe companii acționează după un anumit plan. Deseori, unele sarcini din plan pot fi elaborate greșit sau chiar uitate. Cu un sistem CRM vor putea fi evitate asemenea situații.

Activitățile efectuate și programate pot fi vizualizate în orice moment. Documentele tipizate păstrează informația în ordine ideală. Mai exact, CRM este un organizator eficient. Dacă datele au fost introduse corect, au fost alese instrumentele corecte de operare, atunci toate eșecurile pot fi evitate din start. Prin monitorizare simplă, acțiunile care nu funcționează pot fi eliminate.

8 din 10 manageri de vânzări folosesc deja sistemul CRM. Totul se datorează faptului că acesta organizează și automatizează procesul de vânzări, marketing, produsele/serviciile. Instrumentele de lucru + o strategie bine pusă la punct, asigură o creștere garantată a vânzărilor.

Poți încorpora chiar acum un sistem informațional CRM. E mai simplu decât îți imaginezi. Consultații Amocrm te pot ajuta să creezi o platformă de lucru CRM profesionistă și extrem de avantajoasă pentru obținerea vânzărilor.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав