Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

ASUS ROG Zephyrus M16 – Puternic și ușor. Potrivit pentru orice tip de sarcină ©

18 aug. 2023,, 16:00   Business
2392 0

Laptopurile ROG ale brandului ASUS sunt considerate de mult timp unele dintre cele mai bune device-uri gaming din industrie. Chiar dacă sunt dezvoltate după nevoile și pretențiile celor mai exigenți gameri, acestea reprezintă soluția perfectă pentru utilizarea în diverse scenarii, unde viteza mare de răspuns, tehnologia inovativă a ecranului sau autonomia ridicată sunt factorii cheie în vederea realizării sarcinilor complexe cu rezultate imediate.

Modelele segmentului ROG Zephyrus reprezintă combinația perfectă de stil, portabilitate și performanță pentru orice utilizator. Acestea sunt laptopuri subțiri și ușoare, proiectate cu accent pe eleganță și rafinament, potrivite pentru sarcinile din rutina zilnică, un exemplu elocvent fiind studiile.

În acest articol îți prezentăm unul din cele mai universale laptopuri din seria Zephyrus, care datorită dimensiunilor ultra-compacte, a ecranului mat de înaltă calitate ROG Nebula, a tastaturii de dimensiuni complete și a setului întreg de porturi pentru periferice, oferă posibilitatea elevilor și studenților de orice specialitate să realizeze o varietate mare de sarcini cu nivelul maxim de confort asigurat. Vorbim în cele ce urmează despre modelul complet reproiectat în 2023, noul ASUS ROG Zephyrus M16 (GU604).

Poziționare

Chiar dacă sunt atribuite direct gamingului, laptopurile Zephyrus sunt dispozitive subțiri, ultra-compacte, menite să asigure performanța maximă nu doar în scenariile de joc și care nu sacrifică din putere în favoarea dimensiunilor reduse. Segmentul este reprezentat de o serie de modele, printre care: ROG Zephyrus DUO; ROG Zephyrus M; ROG Zephyrus G. Deși se diferențiază între ele la mai multe aspecte, conceptul comun pentru fiecare reprezintă configurația de top, corpul subțire și ușor, componentele premium și cele mai recente inovații.

ASUS ROG Zephyrus M16 – în opinia noastră, cel mai universal model din acest segment. Reproiectat în întregime în 2023, acesta întruchipează calitatea combinată cu eleganța, ridicând tehnologiile de larg consum la un nou nivel de excelență. Indiferent de pasiunile și profilul tău de activitate, M16 este soluția optimă atât pentru gaming, cât și pentru realizarea celor mai complexe proiecte în condiții de muncă la setări maxime.

Design rafinat ultra-compact. Cel mai luminos ecran - ROG Nebula

La exterior, pentru ROG Zephyrus M16 avem un cadru elegant minimalist, construit din materiale de calitate, cu elemente ce-l atribuie segmentului gaming. Este realizat într-o culoare gri închis, ce-l face să arate solid și plăcut în orice decor, chiar și pentru cel mai exigent utilizator.

Dispozitiv mobil, cu grosimea carcasei de 19,9 mm, iar greutatea ce nu depășește 2,1 kg. Versiunea cu AniMe Matrix Display va cantari 2,3 kg. iar grosimea carcasei va fi ceva mai mare.

Laptopurile din seria ROG Zephyrus sunt echipate cu ecrane de înaltă calitate pentru gaming – ROG Nebula. Aceste ecrane sunt cele mai luminoase din industrie – până la 500 cd/m² pentru ROG Nebula și 1100 cd/m² pentru ROG Nebula HDR. Nebula este un indice al calității, unde timpii de răspuns, rezoluția, rapoartele de contrast și luminozitatea sunt redate cu o iuțime și un profesionalism de necomparat. Fiecare display de tip Nebula trebuie să îndeplinească un set strict de cerințe care garantează imagini rapide, luminoase și vii. Iar dacă avem în față un laptop dotat cu un astfel de display, să știi că acesta este unul dintre cele mai bune ecrane pentru jocuri din lume.

Pentru ASUS ROG Zephyrus M16 (GU604) se atestă ecran ROG Nebula HDR de 16 inch, cu iluminare Mini LED, integrat într-un șasiu elegant corespunzător dimensiunilor dispozitivelor de 15 inch. Avem rezoluție QHD+ (2K), suport Adaptive-Sync și performanțe excelente de viteză: rată de refresh de 240 Hz și timp de răspuns de 3 ms, pentru o calitate excelentă a imaginii și un joc fluent fără probleme. Totodată, datorită raportului de aspect 16:10, a reproducerii precise a culorilor (certificare PANTONE® Validated), a gamei vaste de culori (100% DCI-P3) și a tehnologiei Dolby Vision®, acest display este perfect pentru aplicațiile profesionale de redactare și prelucrare a conținutului multimedia.

Cel mai nou procesor și placă grafică NVIDIA

Puterea fără compromis pentru jocuri și creație profesionistă o livrează procesorul Intel Core i9-13900H, cu 14 nuclee (6 de înaltă performanță și 8 eficiente din punct de vedere energetic), cu acuratețea frecvențelor de până la 5,5 GHz. Acest cip puternic combină performanța și eficiența nucleelor pentru a oferi un răspunsul rapid și necesar în operațiunile multi-tasking sau în lucrul cu programe solicitante, precum și pentru o experiență de joc excepțională.

Se atestă o capacitate maximă de memorie de până la 64 GB pentru memoria RAM DDR5-4800 și până la 2 TB memorie de stocare, garantând încărcare instantanee oricărei aplicații datorită modulului de mare viteză - PCIe Gen4.

Sistemul grafic al laptopului are la bază cea mai recentă placă grafică NVIDIA, până la modelul GeForce RTX 4090 cu frecvența de până la 1505 MHz (pachet termic de 120 W cu tehnologia ROG Boost + 25 W adiționali cu tehnologia Dynamic Boost). Plăcile grafice NVIDIA moderne suportă tehnologii avansate de inteligență artificială și trasarea razelor în timp real. Totodată, ROG Zephyrus M16 din 2023 este disponibil în configurație cu procesoarele grafice pentru laptopuri - GeForce RTX 4080 sau 4070. Acestea sunt opțiuni mai accesibile ca preț, ASUS oferind astfel posibilitate cât mai multor utilizatori să se bucure pe deplin de avantajele tehnologiei RTX.

Sistem de răcire inteligent - ROG Intelligent Cooling™

Fiindcă vorbim de gaming și muncă complexă cu programe solicitante, un sistem de răcire inteligent și avansat este indispensabil. Conceptul de răcire inteligentă implementat în laptopurile ASUS din seria ROG implică o combinație adecvată de elemente hardware și setări testate pentru fiecare carcasă proiectată și configurație specifică.

În cazul lui ROG Zephyrus M16 din 2023 vorbim de un sistem avansat cu trei ventilatoare și un radiator supradimensionat pe toată lățimea carcasei, care asigură o răcire efectivă componentelor cheie din interior și o funcționare silențioasă laptopului în orice scenariu. Pachetul termic pentru modelul din 2023 a crescut cu 20W față de modelul din generația anterioară, avantaj ce garantează performanțe ridicate procesorului flagship Intel Core i9 13900H și plăcii grafice pentru laptop - NVIDIA GeForce RTX 4090.

Pentru confortul deplin al utilizatorului, sistemul ROG Intelligent Cooling propune 3 moduri de funcționare, care diferă în ceea ce privește performanța și nivelul de zgomot. Se atestă: Modul Turbo, modul Performance și modul Silent.

Tastatură. Autonomie. Porturi

Pentru Zephyrus M16, producătorul a integrat o tastatură profesională full-size, cu iluminare RGB și o cursă mare a tastelor de 1,7 mm. Aceasta asigură funcționare silențioasă (mai puțin de 30 dB), are capacitatea de a gestiona corect mai multe tastări simultane, garantează înregistrarea rapidă a operațiunilor și este rezistentă - tastele fiind evaluate pentru a rezista la peste 20 de milioane de apăsări.

În contextul mobilității, menționăm că ROG Zephyrus M16 din 2023 este echipat cu o baterie voluminoasă - 90 W/h, care se va reîncărca de la zero la 50% în doar 30 de minute, printr-un cablu de mare viteză cu ieșire Type-C. Această capacitate asigură durată de viață laptopului pentru o zi întreagă de muncă, un avantaj benefic pentru orice utilizator.

Iar pentru conectarea și sincronizarea laptopului cu diverse periferice prin cablu sau wireless, se atestă setul variat de porturi:

  • doi conectori USB 3.2 Gen2 Type-A;
  • un conector USB Type-C® cu suport Thunderbolt™ 4, DisplayPort™ 1.4 și Power Delivery 3.0;
  • un port USB 3.2 Gen2 Type-C® cu suport DisplayPort™ 1.4 și Power Delivery 3.0;
  • o mufă HDMI® 2.1;
  • un conector audio combo de 3,5 mm;
  • mufă pentru alimentare;
  • un slot pentru card microSD (UHS-II)
  • un slot pentru blocare Kensington;
  • două module de conexiune wireless - WiFi 6E (802.11ax) și Bluetooth® v5.2.

Toate aceste mufe îți permit să conectezi periferice performante de mare viteză pentru o muncă productivă și o imersiune fantastică în joc.

Posibile scenarii de utilizare a laptopului ROG Zephyrus M16 (GU604)

După cum spuneam la început, un laptop destinat gamingului poate fi o alternativă binevenită spre utilizare și în alte domenii. Datorită componentelor de top integrate, a vitezei mare de răspuns, a ecranului ROG Nebula și a construcției compacte, Zephyrus M16 este perfect pentru creatorii de conținut, pentru streameri, bloggeri, oameni de afaceri sau studenți de orice domeniu.

Soluția ideală pentru studii

Studenții, elevii și alți utilizatori din domeniul educațional, vor aprecia pe merit toate avantajele modelului ASUS ROG Zephyrus M16. Acest dispozitiv este perfect pentru domeniul de studii datorită designului său compact, a procesorului rapid, a tastaturii ergonomice inovative, a bateriei puternice și a setului divers de porturi pentru conectări. Aceste dotări garantează o navigare ușoară în internet și lucrul cu documentele, cu avantajul deplin de a fi mobil și flexibil în vederea realizării sarcinilor de orice complexitate. Iar pentru seminare și conferințe online, avem integrată o cameră frontală cu infraroșu Full HD și autentificare prin recunoaștere facială fără erori cu funcția Windows Hello.

Alte laptopuri gaming ca alternativă pentru ROG Zephyrus M16 (GU604)

  • ASUS TUF Gaming A15 (FA507)

Unul dintre cele mai populare laptop-uri gaming de la ASUS, preferat de userii care-și doresc cea mai bună performanță, un design modern și opțiuni de personalizare pentru o experiență unică în utilizare. Propune un ecran de 15,6 inchi QHD de 165 Hz, procesor rapid de la AMD, până la Ryzen™ 9 7940HS și placă grafică în cofigurație maximă - Nvidia RTX™ 4070 + un TDP de 140W.

Această serie de laptopuri este interesantă pentru varietatea de configurații pe care o propune și care permite să alegi cu ușurință laptopul ideal pentru profilul și sarcinile tale. Fie gaming sau muncă la setări avansate, modelul TUF Gaming A15 (FA507) va deveni un partener de nădejde în vederea realizării a tot ce ți-ai propus.

Aceste modele creează impresia și senzația de laptopuri pentru joc încă de la prima vedere. Ele includ soluții de înaltă performanță practic fără margini în ceea ce privește componentele maxime posibile, datorită celui mai avansat sistem de răcire pentru 2023. Aceste soluții se vor potrivi utilizatorilor care optează mai mult pentru performanță decât pentru un cadru compact și ușor.

Cu un laptop ASUS ROG Strix, poți fi sigur, jocurile și sarcinile complexe vor atinge un nou nivel.

Concluzie

Un laptop gaming mega-performant nu trebuie să fie neapărat mare, greu, agresiv și zgomotos. Combinația perfectă de stil, portabilitate și performanță face ca aceste device-uri să fie cu adevărat universale, iar utilizatorul scapă de povara compromisului în momentul când trebuie să facă alegerea.

ASUS ROG Zephyrus M16 (GU604) este un laptop gaming puternic, ce poate fi utilizat de utilizatorii din diferite domenii: business, creație, vlogging sau studii. Oricare ar fi scopurile și domeniul pentru care alegi să-l procuri, acest laptop va deveni un partener de încredere pentru tine și-ți va oferi spectrul întreg de avantaje pentru realizarea oricărei sarcini.

ASUS ROG Zephyrus M16 (GU604) sau oricare alt laptop poate fi achiziționat rapid din magazinul online www.ultra.md sau direct din showroom – Str. Columna, 170. Aici vei găsi cel mai mare brand shop și cel mai bogat asortiment de produse ASUS în Moldova.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?