X 
Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

O moldoveancă a cîștigat aurul la concursul designerilor din Kyoto (FOTO)

16 sep. 2019,, 16:10   Afiș
3066 0

Frumusețea oamenilor deosebiți devine și mai mare atunci cînd ei reușesc să-și ducă talentul peste granițele baștinei lor, făcînd cunoscută țara natală cu tot cu tradițiile sale.

Un exemplu este moldoveanca Stela Casian – membră a comunității cetățenilor Republicii Moldova în Japonia, stabilită în prefectura Mie, și cea care a cîștigat de curînd premiul de aur al concursului designerilor „Reflectă lumea în kimono”.

Scopul principal al acestei competiții este de a prezenta lumii cultura tradițională japoneză, în contextul Olimpiadei din anul 2020, prin crearea unui design sau model care să poată exprima cultura și tradiția Republicii Moldova pe kimonoul japonez. În asemenea manieră, organizatorii își propun încurajarea interacțiunii dintre culturile străine și Japonia.

Tema „Reflectă lumea în Kimono” a reunit în cazul țării noastre peste 32 de lucrări ale designerilor din Japonia și de peste hotare. Medalia de argint a fost conferită designerului japonez Kayoko Tuzuki.

„Ambasada folosește acest prilej pentru a reitera pictoriței Stela Casian felicitările noastre cordiale pentru performanța înregistrată, precum și transmite mulțumirile de rigoare tuturor participanților care au manifestat interes față de țara noastră”, a transmis Ambasada Republicii Moldova în Japonia, mesaj ce a fost susținut de moldovenii „de acasă” – care au felicitat-o, la rîndul lor, pe talentata țării noastre.


Competiția a fost organizată de către Asociația de prelucrare a textilelor, cu susținerea Ministerului Economiei, Comerțului și Industriei al Japoniei, Guvernului prefectural și Primăriei orașului Kyoto.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?