În debutul manifestării, directorul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, Petru Vicol, a menționat că expoziția, reprezentată prin 15 lucrări, reconstituie atît Patimile lui Iisus, cît și momentul Învierii.
Prezent la eveniment, Ambasadorul Italiei la Chișinău, Lorenzo Tomassoni, a afirmat că această expoziție vine cu un mesaj profund religios, dar, în același timp, și cu un mesaj de pace. Totodată, diplomatul a adus mulțumiri președintelui Asociației ”Italia-Moldova”, Gian Luca del Marco, grație căruia această expoziție a ajuns la Chișinău.
Potrivit organizatorilor, autorul sculpturilor din lemn de măslin ne propune un concept inedit de percepere a expoziției, de cunoaștere prin atingere. "Atingerea este un simț care ne poate face să descoperim detalii și senzații invizibile ochiului, ne poate crește capacitatea de a învăța și de a înțelege ceea ce ne înconjoară", a subliniat Cosimo Damiano Latorre, care a dăruit o lucrare în lemn instituției-gazdă.
Scopul acestei expoziții este de a pipăi obiectul, pentru a simți finețea acestor sculpturi care permit persoanelor cu deficiențe de vedere să perceapă forma acestor lucrări inedite.
Expoziția va fi deschisă pînă la 30 octombrie.
Adăuga comentariu