X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

La Chișinău și Comrat va avea loc expoziția de fotografii World Press Photo

29 oct. 2023,, 21:00   Afiș
1926 0

La Chișinău și Comrat va avea loc o expoziție de fotografii ale cîștigătorilor celui mai prestigios concurs din rîndul fotografilor World Press Photo.

Expoziția va prezenta cele mai bune fotografii realizate în lume în 2022.

La Chișinău, expoziția se va deschide pe 16 noiembrie la Muzeul Național de Istorie și va funcționa pînă pe 6 decembrie. La Comrat, expoziția se va deschide pe 23 noiembrie la Universitatea de Stat. Ea va fi disponibilă vizitatorilor pînă pe 13 decembrie.

Anul acesta, la concursul World Press Photo au participat peste 60 de mii de fotografii a peste 3,7 mii de fotografi din 127 de țări ale lumii. Premiul mare i-a revenit fotografului ucrainean Yevhen Maloletka. În nominalizarea "Fotografia anului" a cîștigat fotografia sa realizată la maternitatea din Mariupol, care a fost bombardată de armata rusă. Fotografia a surprins-o pe Irina Kalinina, în vîrstă de 32 de ani, care a fost scoasă pe o targă din maternitatea care fusese atacată. Mai tîrziu, bebelușul se născuse mort, iar ea însăși a murit la o jumătate de oră după naștere.

Fotograful danez Mads Nissen a cîștigat la categoria "Povestea foto a anului". El a realizat o serie de fotografii despre viața din Afganistan sub conducerea talibanilor. Printre acestea se numără fotografia unui băiat de 15 ani care, pentru suma de 3,5 mii de dolari, a fost nevoit să-și vîndă un rinichi pentru un transplant în SUA, pentru ca familia sa să nu moară de foame.


1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?