Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

S-a aflat cine i-a dat Simonei Halep suplimentul care i-a adus 4 ani de suspendare

15 sep. 2023,, 07:45   Sport
2866 0

La 11 luni de cînd a fost depistată pozitiv la un test anti-doping, Simona Halep (31 de ani) a primit o suspendare de 4 ani din partea ITIA.

În cursul zilei de joi, Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat documentul integral prin care s-a decis suspendarea Simonei Halep. În raportul forului menționat anterior apare și numele persoanei care i-a administrat sportivei din România suplimentul care conținea substanța Roxadustat, scrie digisport.ro.

Potrivit informațiilor, Candice Gohier, fizioterapeuta din staff-ul său, a fost cea care i-a recomandat Simonei Halep acel supliment, care în cele din urmă a ieșit pozitiv la testul anti-doping.

​„Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, avînd în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou), doamna Gohier i-a recomandat Simonei trei produse de la un furnizor, pentru a-i înlocui băutura cu electroliți, băutura de recuperare și Keto MCT. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.


De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sînt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listate nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022.

Halep a luat Keto MCT timp de cinci zile, între marți (23 august) și duminică (28 august), lipsind doar miercuri (24 august) deoarece era o zi liberă de la antrenament și, în mod normal, nu a luat suplimente într-o zi în care nu se antrenează. Duminică (28 august) a fost ultima zi în care a luat Keto MCT. Aceasta a fost ziua dinaintea primei sale zile la US Open, în care a pierdut în mod neașteptat”, se arată în motivarea ITIA.

Cum un an s-a scurs deja de cînd nu a mai fost pe terenul de tenis, Simona Halep ar urma să revină în circuit în anul 2026. Cu toate acestea, decizia nu este una definitivă, iar sportiva din România a anunțat că va face un apel la TAS.

“Toate analizele mele de sînge au fost negative şi nu s-a găsit absolut niciodată substanţe interzise. La urină, doar pe data de 29, cînd a ieşit o cantitate infimă de Roxadustat şi aceasta a fost totul.

Acum, trebuie să ajung la TAS, o să fac apel la această decizie fără sens, din punctul meu de vedere. Sper că într-o zi o să iasă adevărul la iveală. Voi lupta pînă la capăt ca să arăt acest lucru”, a spus Simona Halep, potrivit Ziua de Constanța.

5
1
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?