Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Halep, prima reacție după suspendarea pentru dopaj: Voi face totul pentru a-mi spăla numele de aceste acuzații false

13 sep. 2023,, 09:00   Sport
2545 0

    Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, a anunţat, marţi, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). „Intenționez să fac apel la această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și să urmez toate căile de atac împotriva companiei de suplimente în cauză”, a declarat sportiva.

    ITIA a precizat că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP), potrivit presei române.

    „Astăzi, un tribunal din cadrul Programului Antidoping pentru tenis a anunțat o decizie provizorie în cazul meu. Ultimul an a fost cel mai greu meci din viața mea și, din păcate, lupta mea continuă. Mi-am dedicat viața frumosului joc de tenis. Iau foarte în serios regulile care guvernează sportul nostru și mă mîndresc cu faptul că nu am folosit niciodată, în mod conștient sau intenționat, vreo substanță interzisă”, a declarat Halep. „Refuz să accept decizia lor de suspendare pentru patru ani. Într-un raport de 126 de pagini, tribunalul a constatat că am comis ambele abateri care mi-au adus acuzații din partea Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA) - un test de urină pozitiv, făcut în timpul competiției, la o substanță interzisă, precum și o încălcare a programului din pașaportul biologic al sportivului. Reprezentanții mei și cu mine am prezentat ITIA și tribunalului, dovezi convingătoare în sprijinul apărării mele, inclusiv mai multe întrebări legitime cu privire la concluziile la care s-a ajuns în legătură cu testele efectuate în cadrul Pașaportului biologic al sportivului (ABP). Deși sînt recunoscătoare că am în sfîrșit un rezultat, după numeroase întîrzieri nefondate, și sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sînt atît șocată, cît și dezamăgită de decizia lor”, a completat sportiva din România.

    „Sînt veșnic recunoscătoare pentru sprijinul pe care l-am primit din partea familiei mele, a prietenilor și a fanilor tenisului din întreaga lume. Continui să mă antrenez și să fac tot ce-mi stă în putință pentru a-mi spăla numele de aceste acuzații false și a mă întoarce pe teren. Intenționez să fac apel la această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și să urmez toate căile de atac împotriva companiei de suplimente în cauză”, a adăugat Simona Halep.

    WTA a transmis un comunicat, în urma suspendării Simonei Halep, în care susţine că este extrem de important ca jucătorii să cunoască şi să respecte regulile Programului Antidoping pentru Tenis.


    „Este extrem de important ca jucătorii să cunoască şi să respecte regulile Programului Antidoping pentru Tenis. Tribunalul Independent a luat o decizie în legătură cu cazul Simona şi, conform TADP, decizia poate fi atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. WTA va susţine deciziile luate prin acest proces şi va continua să urmărească îndeaproape acest lucru”, a anunţat WTA.

    1
    1
    0
    0
    2

    Adăuga comentariu

    500

    Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

    La ce etnie vă atribuiți?