Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Legislativul European îşi face echipă de rugby

4 mar. 2023,, 05:00   Sport
1541 0

Parlamentul European și-a făcut o echipă de rugby care să participe în vară, în Franța, la Cupa Mondială parlamentară, a anunțat miercuri, la Bruxelles, președintele instituției, malteza Roberta Metsola, scrie radiochisinau.md.

"Aceasta este o oportunitate reală de a construi punți între parlamentarii din întreaga lume. Sportul este un limbaj universal și poate fi un instrument puternic de promovare a valorilor europene", a spus Metsola.

Această echipă a PE se va confrunta cu mai multe echipe parlamentare naționale la sfîrșitul verii - de la 31 august pînă la 7 septembrie - în sudul Franței și la Paris.

Pentru prima dată de la turneul din 1995, primul de acest fel, din Africa de Sud, deputați și deputate (echipele sînt mixte) din cincisprezece țări UE se vor alătura reprezentativelor din Parlamentele Franței, Irlandei, Angliei, Țării Galilor, Noii Zeelande, Australiei, Argentinei, Africii de Sud.

"Uniunea Europeană împărtășește, ca și rugby-ul, valorile respectului, solidarității și conviețuirii împreună. Vom fi uniți în diversitate", a subliniat franțuzoica Anne-Sophie Pelletier (grupul de stînga), autoarea inițiativei alături de compatriotul ei Eric Andrieu, prim-vicepreședinte (socialist) al PE.

Echipa PE va juca un prim meci-test pe 18 martie împotriva parlamentarilor francezi, înainte de o întîlnire cu selecționata Parlamentului nipon, pe 24 iunie.

Parlamentarii europeni se antrenează în fiecare săptămînă la Boisfort (Bruxelles).

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?