X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Bătaie între suporteri și forțele de ordine la meciul Brazilia-Argentina

23 noi. 2023,, 07:15   Sport
924 0

Căpitanul Argentinei Lionel Messi a acuzat poliția braziliană de brutalitate, după ce începutul meciului de calificare la Cupa Mondială împotriva Braziliei a fost amînat cu o jumătate de oră, din cauza ciocnirilor violente dintre forțele de ordine și suporteri, marți, pe stadionul Maracana, transmite digi24.ro.

Fanii brazilieni și argentinieni au început să se bată în timp ce erau cîntate imnurile naționale, moment în care poliția a intervenit cu bastoane.

Unii din fanii Argentinei au răspuns rupînd scaune și aruncînd cu ele în polițiști, în timp ce alții au intrat în panică și au luat-o la fugă pe teren pentru a scăpa de haosul creat în tribune.

Un fan al Argentinei a reușit să scape și să ajungă pe teren, unde s-a întins pe jos, cu fața însîngerată, înainte de a fi luat de pe stadion pe targă.

Echipa Argentinei, condusă de Messi, a intrat în tribune pentru a încerca să calmeze situația înainte de a părăsi terenul și a reveni la vestiar.


„A fost rău pentru că am văzut cum băteau oamenii... Poliția, așa cum s-a întîmplat deja în finala Libertadores, lovea din nou oamenii cu bastoane, erau jucători care aveau familii acolo”, a spus Messi în un interviu de televiziune, mai tîrziu.

„Ne-am dus la vestiar pentru că era cel mai bun mod de a calma totul, s-ar fi putut termina cu o tragedie. Te gîndești la familii, oamenii care sînt acolo, care nu știu ce se întîmplă și noi eram mai preocupați de asta decît de a juca un meci care, la acel moment, avea o importanță secundară”, a mai spus Messi.

Căpitanul Braziliei, Marquinhos, care a putut fi văzut interacționînd cu Messi și cu jucătorii argentinieni în timp ce încercau să calmeze situația, i-a împărtășit îngrijorările. „Ne-am îngrijorat mai ales pentru familii, femeile și copiii, pe care îi vedeam panicați acolo sus, în tribune”, a spus Marquinhos reporterilor. „Jos pe teren ne-a fost greu să înțelegem ce se întîmplă, a fost o situație foarte înfricoșătoare.”, a spus acesta.

Confruntări violente au avut loc și între fanii lui Boca Juniors din Argentina și Fluminense din Brazilia la Rio de Janeiro, înaintea finalei Cupei Libertadores, dintre echipe, din această lună. Marți, jucătorii Argentinei s-au întors în teren în cele din urmă, după ce poliția a reuși să-i izoleze pe fanii care au creat probleme într-o zonă, iar meciul a început după o întîrziere lungă.

Argentina a cîștigat cu 1-0 cu un gol marcat cu capul în minutul 63 de fundașul Nicolas Otamendi și a sărbătorit victoria asupra celor mai înverșunați rivali, în fața fanilor lor, la același capăt al terenului unde a pornit scandalul de la începutul meciului.

A fost a treia înfrîngere consecutivă pentru Brazilia, de cinci ori cîștigătoare a Cupei Mondiale. După acest meci, Argentina ocupă primul loc în grupă, cu 15 puncte, în timp ce Brazilia este pe 6, cu 7 puncte acumulate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?