X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Fiul candidatului PAS, acuzat că l-a bătut pe un primar PSRM din Orhei. Lupașcu: Fiul meu nu era acasă

16 oct. 2023,, 21:58   Politică
4291 0

Fiul candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de primar al satului Zahoreni, raionul Orhei, este acuzat că ar fi agresat fizic actualul primar, care este reprezentant al Partidului Socialiștilor (PSRM).

Informația a fost făcută publică de către Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, împreună cu Grigore Novac, deputat BCS, președintele Comisiei parlamentare pentru drepturile omului și relații interetnice. Poliția a confirmat existența conflictului, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

Batrîncea și Novac au susținut pe 16 octombrie un briefing în cadrul căruia au acuzat actuala guvernare de răfuială cu oponenții politici. Socialiștii au relatat despre un incident care s-a produs 14 octombrie, când primarul PSRM din satul Zahoreni, r-l Orhei, Vasile Cojocaru, de circa 60 de ani, ar fi fost snopit în bătăi de fiul candidatului PAS la funcția de primar, Efim Lupașcu. Potrivit socialiștilor, victima a fost internată în secția de terapie intensivă, cu leziuni corporale grave.

Grigore Novac a solicitat ministrului de Interne și șefului Inspectoratului General de Poliție să vină cu mai multe detalii și să răspundă la întrebările – de ce nimeni nu a fost reținut pe acest caz și de ce nu a fost pornită nicio cauză penală. Deputatul socialist a remarcat că nu se va reuși mușamalizarea acestui caz, care va fi în atenția Comisiei drepturile omului și relații interetnice, precum și a deputaților.

Ofițerul de presă al IP Orhei Elena Băetrău a confirmat existența conflictului: „IP Orhei are înregistrat un caz pe agresiune. Preliminar, victima s-ar fi aflat în stare de ebrietate. Polițiștii la momentul de față documentează și stabilesc toate circumstanțele cazului”.


Contactată de NM, Ludmila Lupașcu, candidata PAS la funcția de primar a satului Zahoreni, al cărei fiu este vizat, a declarat că fiul său a fost acasă în noaptea în care a fost bătut primarul socialist Vasile Cojocaru. Femeia cere poliției să facă lumină asupra acestui caz și menționează că nu este primul conflict cu actualul edil. Mai mult, Ludmila Lupașcu nu exclude că incidentul a fost înscenat sau că edilul a fost bătut de altcineva și se dă vina pe fiul său, pentru a o discredita în campania electorală.

3
0
0
2
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?