X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Noul primar ales în Bubuieci, recunoaște că este cercetat pentru corupție

14 feb. 23:06   Politică
3817 0

„Cei care s-au compromis încearcă să-i compromită și pe alții, dar evident nu au probe. Au doar canale propagandiste care distribuie falsuri”.

Declarațiile aparțin lui Alexei Percemlî, noul primar ales de Bubuieci, reprezentînd o reacție la informația apărută aseară pe canalul de YouTube al lui Gabriel Călin cu titlul de: „SCANDALOS: Primarul Bubuieciului pentru care Sandu a anulat alegerile, este judecat pentru corupție!”.

Alexei Percemlî a scris miercuri, 14 februarie curent, o postare pe pagina de Facebook, unde s-a promovat la alegerile locale repetate din comuna Bubuieci în calitate de candidat politic din partea PAS, prin care confirmă că este vizat într-un dosar pornit pe fapte de corupție, dar că pledează nevinovat.

„La scurt timp după alegerile repetate din Bubuieci, în urma cărora am fost ales primar, mai multe canale propagandiste au început a fabrica și distribui informații false, cu caracter defăimător, cu privire la o presupusă acțiune ilegală pornită în 2020, pe care aș fi comis-o în anul 2017. Am declarat și declar că NU sînt VINOVAT de cele incriminate, iar probe care să-mi demonstreze implicarea în careva acte ilegale nu pot exista. DOSARUL NU ARE NICIO PROBĂ, iar faptul că este „murat” de aproape 4 ani demonstrează încă odată că pretinsa încălcare nu are nicio probă la bază. Am un angajament față de cei care mi-au încredințat votul și nu avem timp de pierdut cu cei care au eșuat în cadrul unui exercițiu democratic și nu pot depăși frustrările personale”, a scris Alexei Percemlî.

Percemlî Alexei, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, care a cîștigat alegerile repetate, după ce mandatul primarului MAN a fost anulat, ar fi judecat penal pentru corupție. Cel puțin aşa reiese din investigația jurnalistului Gabriel Călin.


Potrivit jurnalistului, care face referire la un dosar pornit de CNA ce s-ar afla deja în judecată, Alexei Percemlî, în complicitate cu o altă persoană, a luat mită „pentru a hotărî întrebări”. „Cîteva mii de euro pentru a-l aranja pe cineva în SIS, douăzeci și ceva de mii de euro pentru a-l repune în funcție pe un pădurar, dar acesta așa și nu și-a exercitat promisiunile”, a declarat Gabriel Călin.

2
7
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?