Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Unde a fost surprinsă de 1 mai șefa statului

1 mai. 14:23   Politică
3695 0

De Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii, Președinta Maia Sandu a vizitat Substația Asistență Medicală Urgentă Botanica

Astăzi, cu prilejul Zilei internaționale a solidarității oamenilor muncii, Președinta Maia Sandu a mers în vizită la Substația Asistență Medicală Urgentă Botanica, unde a cunoscut cadrele medicale care, în fiecare zi, salvează vieți.

„Acești oameni reușesc să ajungă la cei care au nevoie de ajutor chiar și atunci cînd ambulanța nu poate răzbate din cauza mașinilor parcate neregulamentar, și acordă asistență chiar și atunci cînd se confruntă cu o atitudine mai puțin respectuoasă din partea pacienților sau a rudelor acestora. Ei își fac datoria cu toată dăruirea, iar noi trebuie să cunoaștem și să apreciem munca lor. Și să-i ajutăm atunci cînd sîntem în preajmă”, a declarat șefa statului.

Președinta a menționat că, în timp ce majoritatea oamenilor se odihnesc sau petrec sărbătorile cu familia, sînt și dintre aceia care lucrează și de sărbători, care muncesc pe timp de noapte, care sînt permanent la datorie, astfel încît, restul cetățenilor să poată trăi aceste momente de relaxare în liniște și siguranță.

„Ne închinăm în fața fiecărui medic, asistent medical, conducător de ambulanță, brancardier, infirmier, felcer, salvator, polițist, pompier, militar, operator de la serviciul pentru apeluri de urgență, agent de pază, șofer de troleibuz, autobuz sau taxi, controlor de trafic aerian, pilot, mecanic de tren, brutar care coace noaptea ca noi dimineața să avem pîine proaspătă, muncitor din salubritate, lucrător din sistemul electroenergetic, asistent personal care nu are niciodată zi de odihnă și în fața tuturor celor care lucrează și noaptea, și de sărbători, inclusiv de Paște sau de Crăciun”, a punctat Președinta.


Totodată, șefa statului a mai spus că, de multe ori, oamenii își amintesc de munca medicilor cînd au cea mai mare nevoie, iar despre munca lor complicată nu se vorbește la televizor: „Voi sînteți eroii, adesea nevăzuți, datorită cărora societatea funcționează armonios. Vă mulțumim că sînteți atît de buni cu noi!”.

6
3
0
3
33

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?