Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ivan Diacov: Comedia s-a transformat în Tragedie

14 mar. 16:46   Politică
4862 0

Fostul procuror general Ivan Diacov, și-a exprimat opinia în privința recentelor evenimente din R. Moldova, în legătură cu cazul procurorului Victoria Furtună, care și-a depus cererea de demisie, anunță Noi.md

Potrivit lui, dezvăluirile făcute public, a Victoriei Furtună, stîrnesc întrebări serioase, aceasta acuzînd Serviciul de Informații și Securitate (SIS) de implicare în activități favorabile unei presupuse "organizații criminale", sugerând că respectiva organizație ar putea fi chiar Președinția țării.

"COMEDIA s-a transformat în TRAGEDIE! Ieșirea publică de ieri la un canal TV a procurorului V.Furtună ne impune să ne gândim cu îngrijorare: -Care “organizație criminală” va învinge în R.Moldova? Cea creată de procurori și judecători sau cea creată de SIS,Președinție,deputați și miniștri?, se întreabă fostul procuror general.

"Ar putea fi aceste întrebări comice,dacă situația n-ar fi atât de tragică,când un simplu procuror cu o reputație cu foarte multe semne de întrebare pornește o cauză penală împotriva SIS,aducându-i “învinuire” precum,că a acționat în favoarea unei “organizații criminale” ,sugerând,că această “organizație” este nimeni altul decât Președinția în frunte cu președintele." menționează Diacov.

Procurora Victoria Furtună a publicat pe 11 martie un video în care a spus că și-a dat demisia din cauză că procurorul general interimar Ion Munteanu i-a retras dreptul de acces la secretul de stat în baza unui aviz negativ al SIS.


Ulterior, Procuratura Generală (PG) a anunțat că faptele constatate de procurora Victoria Furtună în timpul investigațiilor sale sînt exagerate și nu au un suport factologic după ce aceasta a lansat acuzații la adresa Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și Președinției de o pretinsă capturare a puterii de către PAS și „fabricarea dosarelor judecătorilor neloiali”.

34
2
0
5
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?