Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Igor Grosu susține o coaliție PAS-PSRM în Consiliul Municipal

8 feb. 11:20   Politică
2528 0

Liderul partidului de guvernămînt, Igor Grosu, este de acord cu ideea înaintată de consilierul său PAS, Zinaida Popa, de a forma o coaliție cu PSRM în Consiliul Municipal (CM) Chișinău, așa cum s-a întîmplat în mai multe raioane din țară.

În cadrul unei emisiuni televizate, el a declarat că PAS a colaborat deja cu acest partid și nu vede nicio problemă ca acest lucru să se întîmple și în capitală.

"Noi avem experiență de colaborare și cu acest partid la nivel local. Sînt vreo 6-7 raioane unde la nivel local am reușit să găsim limba comună. Și eu sînt deschis, noi sîntem deschiși să considerăm o astfel de colaborare la nivel de municipiu", a declarat Igor Grosu, transmite Noi.md cu referire la point.

Liderul PAS a argumentat, printre altele, că Primăria Chișinău a intrat în anul 2024 fără un buget aprobat, ceea ce pune sub semnul întrebării finanțarea unui șir de proiecte sociale.

"Bugetul pentru 2024 încă nu e aprobat. Primăria trăiește încă pe bugetul din anul trecut. Cît, de exemplu, s-a cheltuit pentru școli, pentru programul cela prelungit, în ianuarie anul trecut, atîta poate fi cheltuit în ianuarie 2024. Cît pentru asistenți sociali – atîta putem cheltui, nu mai mult. Banii sînt, nu poți să spui că banii nu sînt, banii sînt bugetați, numai ia și alocă-i", a declarat Igor Grosu în cadrul unei emisiuni la Exclusiv TV.


Anterior, lidera PAS în Consiliul Municipal Chișinău, Zinaida Popa, i-a propus consilierului PSRM, Adrian Lebedinschi, să creeze o coaliție între cele două formațiuni la nivel municipal. În replică, Lebedinschi a spus că este gata să discute acest subiect.

2
0
0
2
29

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?