X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Grosu, despre hotărîrea CC: "Nu vom permite grupărilor criminale să submineze democrația"

26 mar. 21:25   Politică
2703 1

Autoritățile moldovenești intenționează să facă noi ajustări la legislație pentru a restricționa dreptul partidului interzis "Șor" de a participa la procesele electorale și pentru a împiedica "grupările criminale" să preia puterea în țară.

Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, comentînd hotărîrea Curții Constituționale a Republicii Moldova, care a declarat neconstituțional articolul din lege care interzicea oamenilor afiliați fugarului penal Ilan Șor să candideze în funcții publice, transmite tv8.md.

Igor Grosu a declarat că autoritățile vor introduce noi modificări pentru a limita dreptul la vot al politicienilor care au legături cu oligarhul fugar.

„Vom ajusta legislația conform deciziei Curții Constituționale, dar nu vom permite grupărilor criminale să deturneze procesele electorale şi să submineze democraţia în Republica Moldova”, a declarat Grosu.

Menționăm faptul că, la 26 martie, Curtea Constituțională a declarat neconstituționale modificările la Codul electoral care presupuneau restricționarea participării la alegeri a reprezentanților partidelor neconstituționale.


Este vorba despre amendamentele la Codul electoral adoptate de Parlament la 4 octombrie 2023, după ce Comisia pentru Situații Excepționale a decis limitarea participării reprezentanților partidelor neconstituționale la alegeri.

4
1
0
2
61

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?