Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Evghenia Guțul ar putea fi suspendată din funcție pentru un an. Află motivul

5 sep. 2023,, 13:00   Politică
6790 0

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, riscă să fie suspendată din funcție pentru o perioadă de pînă la un an. Procuratura Găgăuziei a pornit o cauză contravențională pe numele guvernatorului autonomiei, acuzat de excesul de putere și depăşirea atribuţiilor de serviciu.

La mijlocul lunii august la Procuratura Găgăuziei a fost depusă o plîngere, semnată de activiștii Ivan Burgudji și Leonid Dobrov, care solicită tragerea la răspundere a Evgheniei Guțul pentru „abuz de serviciu” și „depășirea atribuțiilor de serviciu”, în conformitate cu prevederile Codului penal. Ca urmare a examinării materialelor, procurorii au dispus pornirea unei cauze contravenționale.

Șeful interimar al Procuraturii din Găgăuzia, Nicolae Levandovschi, a expediat un demers în adresa Adunării Populare a Găgăuziei (APG), prin care a solicitat delegarea unei persoane care va reprezenta interesele APG în instanță, în cadrul procesului pornit pe numele lui Guțul. Potrivit surselor deschide.md, din cadrul APG, demersul respectiv va fi examinat în cadrul următoarei ședințe a Adunării, notează Noi.md cu referire la deschide.md.

Potrivit prevederilor Codului contravențional, „excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu” se sancţionează cu amendă de la 30 la 90 de unităţi convenţionale (1500-4500 lei) cu privarea de dreptul de a deţine o anumită funcţie sau de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an.

Amintim că Evghenia Guțul a obținut victorie în cadrul alegerilor bașcanului Găgăuziei, fiind reprezentant al partiduluui „ȘOR”, declarat neconstituțional.

7
1
0
2
39

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?