Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ministerul de Externe, despre intenția Evgheniei Guțul de a deschide o reprezentanță a autonomiei la Moscova

14 aug. 2023,, 15:15   Politică
3173 0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a comentat intenția bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, de a deschide o reprezentanță a autonomiei la Moscova.

După cum au remarcat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe, acest lucru este imposibil, deoarece Găgăuzia nu este un subiect aparte al dreptului internațional și intră în componența Moldovei, care are deja o misiune diplomatică în Rusia.

"Găgăuzia este parte componentă a Republicii Moldova, iar țara noastră are deja o reprezentanță diplomatică în Rusia. Întrucât Găgăuzia nu este subiect de drept internațional, nu poate deschide misiuni oficiale sau diplomatice în alte țări", a menționat Ministerul Afacerilor Externe.

Reprezentanții ministerului au menționat că nu este pentru prima dată cînd se fac astfel de declarații, dar "acestea nu pot fi puse în practică", relatează Noi.md cu referire la newsmaker.md.

"Încercări similare au existat și în 2015, cînd doamna Vlah a preluat funcția. Dar, din moment ce astfel de idei nu corespund legislației naționale, ele nu au fost realizate", a spus ministerul.


Anterior, bașcanul Evghenia Guțul a declarat că intenționează să deschidă o reprezentanță a Găgăuziei la Moscova.

11
6
1
1
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?