Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Dosarul pe numele lui Vlad Filat bate pasul pe loc

4 mai. 2023,, 21:39   Politică
2888 0

Dupa o pauză de o lună, astăzi, a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul penal, intentat fostului premier, Vlad Filat, acuzat de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Procurorii au cerut instanței să trimită o comisie rogatorie în Statele Unite, pentru a cita un martor, dar solicitarea a fost respinsă de magistrații de la Judecătoria Chișinău, care examinează cauza.

Fostul premier Vlad Filat a fost însoțit de trei avocați la ședință de judecată, în cadrul căreia acuzarea a prezentat probele. Este vorba despre un dosar, transmis în judecată încă în 2019, dar care bate pasul pe loc. Procurorul de caz, Nadejda Busuioc, a refuzat să vorbească cu jurnaliștii, dar Vlad Filat a respins acuzațiile, care i-au fost aduse anterior și potrivit cărora fostul prim-ministru ar face tot posibilul pentru tergiversarea dosarului, transmite moldova1.

„Am avut o perioadă lungă de pandemie. Din partea apărării nu a fost nicio cerere de amînare nemotivată. Singurele cereri de amînare din partea apărării au fost pe motivul stării mele de sănătate. Am fost bolnav și boala destul de gravă”, a spus Vlad Filat.

Fostul premier, Vlad Filat, este învinuit că, în anul 2013, a spălat bani în proporții deosebit de mari, realizînd transferuri cu ajutorul unui intermediar, cu care se afla în relații de afinitate.

Amintim că, în toamna anului 2015, fostul premier a fost reținut pentru corupere pasivă și trafic de influență. Politicianul a fost lăsat fără imunitate parlamentară cu votul a 79 de deputați, la solicitarea fostului procuror general, Corneliu Gurin. Cererea a venit în urma unui autodenunț al lui Ilan Șor. Vlad Filat a fost eliberat din penitenciar în decembrie 2019, după ce a ispășit patru ani și două luni din pedeapsade 9 ani de închisoare.

3
0
1
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?