Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

CEC anunță pînă cînd mai pot fi făcute modificări în listele electorale

23 oct. 2023,, 11:56   Politică
4368 0

Comisia Electorală Centrală informează că modificări în listele de candidați pot fi făcute cel tîrziu pe 26 octombrie.

Partidele politice și blocul electoral pot solicita schimbarea locului de ordine sau excluderea (retragerea) candidatului din lista înregistrată sau să retragă întreaga listă de candidați la alegerile locale generale din 5 noiembrie.

Decizia privind modificarea listei de candidați se adoptă de către partidul politic sau blocul electoral. În acest sens, partidul politic sau blocul electoral prezintă consiliului electoral, care l-a înregistrat în calitate de concurent electoral, hotărîrea/decizia privind modificarea listei de candidați confirmată prin procesul-verbal.

Consiliul electoral de circumscripție, în cel mult 3 zile de la data depunerii cererii, adoptă hotărîrea privind modificarea listei de candidați a concurentului electoral solicitant sau, după caz, eliberează legitimațiile.

Urmare a oricărei modificări în lista de candidați, se va ține cont de respectarea cotei de gen de 40% pentru ambele sexe, iar poziționarea în liste a candidaților se va face conform formulei: minim 4 candidați la fiecare 10 locuri.


Totodată, în același termen, concurentul electoral poate să-și retragă candidatura sau candidatul înaintat printr-o cerere scrisă, adresată consiliului electoral care l-a înregistrat. În cazul candidaților desemnați de partidele politice și blocurile electorale, cererile de retragere din cursă se înaintează consiliului electoral în același termen.

După expirarea termenului, înregistrarea concurentului poate fi anulată prin hotărîrea consiliului electoral care l-a înregistrat, în baza deciziei instanței de judecată, în caz de deces al acestuia sau de survenire a altor circumstanțe prevăzute de lege.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?