Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Ce crede Voronin despre Republica Moldova, la cei 27 de ani de independență

28 aug. 2018,, 07:29   Politică
4562 9

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, consideră că în cei 27 de ani de independenţă, în țara noastră nu a fost creată o clasă politică care să o dezvolte.

Declarația a fost făcută de către liderul PCRM într-un interviu acordat pentru Radio Moldova în contextul Zilei Independenţei.

Potrivit lui Voronin, noi nu am putut să ne dezvoltăm așa cum ar fi trebuit din mai multe considerente, inclusiv din punctul de vedere că nu avem surse energetice.

„În acești ani, cu părere de rău, absolut sincer constat că pînă astăzi nu s-a creat o clasă politică unită, consolidată, care să pledeze în orice situații, mai favorabile pentru a dezvolta țara. Noi nici astăzi nu avem această clasă politică. Toate mișcările acestea, ba la răsărit, ba la asfințit, cineva mai promovează și pînă acum ideea că Republica Moldova nu are perspective să se dezvolte ca țară independentă, de aceea formarea acestei clase politice, patriotice, cinstite, devotate Republicii Moldova, devotate pămîntului moldav, devotate neamului nostru, cetățenilor republicii, aceasta este cea mai mare daună, care nu ne-a permis nouă să promovăm, să dezvoltăm țara, cum ar fi trebuit în acești aproximativ treizeci de ani de independență”, a afirmat liderul comunist.

În contextul Zilei Independenței, Vladimir Voronin, a menționat că le dorește cetățenilor „„să rămînem optimiști și să nu ne se bazeze pe faptul că dacă este greu astăzi, o să fie greu și mîine, sau întotdeauna.


„Da, e greu, e complicat, poate astăzi e mai complicat ca niciodată, dar totul depinde de noi. Noi, toți cetățenii Republicii Moldova dacă o să conștientizăm din care cauză la noi nu se dezvoltă țara, din care cauză aceste conturi, această posibilitate de a construi țara independentă, suverană, integră, de a hotărî multe alte probleme ce țin de viața cetățenilor, depinde numai de noi, atunci e clar lucru că vom reuși și vom depăși toate aceste greutăți, eu sper foarte mult și doresc Republicii Moldova, fiecărui cetățean în parte să rămînem optimiști și să muncim pentru binele acestei țări și să ne străduim prin toate eforturile, prin toate deciziile pe care noi le luăm, și pe care uneori nu le luăm la timp, să depășim această situație de criză, care ultimii ani a acoperit Moldova”, se mai spus Voronin în cadrul interviului.

Amintim că, Vladimir Voronin a exercitat două mandate de președinte al țării, în perioada 2001-2009, iar mai apoi a devenit deputat în Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?