X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

A fost înaintată moțiune simplă asupra activității ministrului Justiției

17 noi. 2022,, 13:37   Politică
1933 0

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a depus astăzi o moțiune simplă împotriva politicilor Ministerului Justiției. Socialistul Vasile Bolea, de la tribuna Parlamentului, a spus că „pe parcursul unui an, partidul de guvernămînt a făcut tot posibilul să subjuge ideea de justiție independentă”.

„Luna noiembrie din anul 2022 va fi o lună neagră în istoria țării. Am văzut eclipsa solară, am văzut eclipsa lunii de pe cer, iar acum în loc de strălucirea Guvernului Gavrilița vom trăi și eclipsa sa”, a spus Bolea, transmite newsmaker.md.

Prin urmare el a anunțat că BCS solicită „restabilirea statului de drept prin înaintarea acțiunilor privind declararea nulității a actelor de numire în funcție a procurorilor șefi în diferite subdiviziune ale Procuraturii din cauza planării suspiciunilor rezonabile privind trucarea concursurilor”.

„Solicităm scoaterea de sub controlul politic al sistemului procuraturii. Ministrul Justiției să fie exclus din componența Consiliului Superior al Procurorilor. Mai solicităm reevaluarea proceselor pornite în procesul de reformă în justiție prin prisma excluderii factorului politic de influență nejustificată și asigurarea unui proces transparent de transformări pozitive în justiție”, a adăugat Bolea.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Radu Marian a spus că este șocat de „ipocrizia colegilor noștri”.


„Azi, ei vorbesc despre ordine constituțională cînd ei anul trecut au încercat să răstoarne ordinea constituțională prin faptul că au încercat să dea jos în Parlament un judecător al Curții Constituționale”, a comunicat Marian.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?