Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Scandalul interceptărilor: Blocul Comuniștilor și Socialiștilor cere instituirea unei comisii de anchetă

17 noi. 2022,, 10:39   Politică
2558 0

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor cer instituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a examina modul în care a fost organizat concursul pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție.

Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi 50 de deputați fiind contra, notează tv8.md.

„La data de 9 noiembrie în spațiul informațional a Republicii Moldova a fost publicată pretinsa corespondență a domnului ministru al Justiției, Sergiu Litvinenco de pe o platformă de socializare, conținutul corespondenței a devenit rapid un obiect de mediatizare și dezbatere în spațiul mediatic, conținând indici asupra trucării concursurilor privind numirea în funcții publice în sectorul justiției. În context în pofida declarațiilor la reforma procuraturii actuala forță de guvernare a modificat de mai multe ori legea cu privire la Procuratură fapt ce a condus la transformarea acesteia într-un vasal al guvernării. Se constată necesitatea constituirii unei comisii de anchetă care va efectua toate investigațiile de rigoare în vederea stabilirii modalității a condițiilor în care au fost organizate concursurilor și modul în care au fost selectați candidații și câștigătorii”, a declarat deputatul BCS, Vasile Bolea.

Opoziția consideră că ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco ar trebui să-și dea demisia. Totodată, Bolea a mai anunțat că BCS începe procedurile „în vederea acționării în justiție în contencios administrativ al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), care prin actul său a numit-o pe Dragalin în această funcție”.

13
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?