Instanța a respins demersul diasporei

Instanța a respins demersul diasporei
Foto: universuljuridic.ro

Sesizarea avocaților diasporei cu privire la ridicarea excepției de neconstituționalitate a prevederii care se referă la plafonarea pînă la 3000 a numărului buletinelor de vot, a fost respinsă astăzi de instanță, notează Noi.md.

 

Hotărîrea a fost pronunțată de Judecătoria sectorului Centru, după o oră de deliberări. 

Avocații au solicitat să fie ridicată excepția de neconstituționalitate a articolului 49, al. 3 din Codul electoral care prevede următoarele: „Comisia Electorală Centrală expediază buletinele de vot cu cel puţin 3 zile înainte de ziua alegerilor, pornind de la numărul estimativ de alegători stabilit în baza informaţiei prezentate de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi a celei acumulate de Comisia Electorală Centrală, dar nu mai mult de 3000 de buletine de vot pentru fiecare secţie de votare”.

Astfel, instanța a respins ca fiind neîntemeiat demersul prin care urma a fi sesizată Curtea Constituțională pe marginea acestei prevederi.

Precizăm că în mai multe secții de votare de peste hotare, alegătorii nu și-au putut exercita dreptul la vot din cauză că s-au terminat buletinele. Legislația prevede că la fiecare secție de vot pot fi repartizate maxim 3000 de buletine. 


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu7 comentari

Anton 30 noi. 2016,, 11:51

Trucuri făcute de Maia Sandu pentru ași face imagine! Ei defapt nici nu au dorit să colecteze mai mutle semnturi pentru că dacă modifică legea la parlamentare va lua cu mult mai puține voturi!

для обиженых 30 noi. 2016,, 11:17

Вообще голосовать должны только те, кто проживает и выживает в Молдове. Члены диаспоры все равно никогда сюда не вернуться.

для обиженых 30 noi. 2016,, 11:10

Хотите голосовать, приезжайте в Молдову. Заодно и навестите своих престарелых родителей и детей, брошенных на произвол судьбы.

Таракан 30 noi. 2016,, 02:27

Главным в диаспоре - соберите подпись заверенные паспортами граждан Молдовы, которые хотят голосовать. Сколько подписей соберете, столько и затребуйте мандатов. Попытку подкупа пресекайте дроблением челюсти.

437 29 noi. 2016,, 21:56

Да здравствует самый справедливый и гуманный суд в мире!!! Троекратное УРААААААААААААААААААА!!! Ну что толерантные обделались? А все потому что терпеть и уважать чужое мнение вы любите только на словах, а на деле гнете свою меньшевистскую линию.

hurmuzachi@mail ru 29 noi. 2016,, 20:53

NICI NU SE POATE AȘTEPTA ALTĂ HOTĂRÎRE, TOATE INSTANȚELE SUNT SUPUSE MAFIEI PUTEREI ÎN RM.

Вадим 29 noi. 2016,, 19:06
Deleted
Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load