Instanța a respins demersul diasporei

Instanța a respins demersul diasporei
Foto: universuljuridic.ro

Sesizarea avocaților diasporei cu privire la ridicarea excepției de neconstituționalitate a prevederii care se referă la plafonarea pînă la 3000 a numărului buletinelor de vot, a fost respinsă astăzi de instanță, notează Noi.md.

 

Hotărîrea a fost pronunțată de Judecătoria sectorului Centru, după o oră de deliberări. 

Avocații au solicitat să fie ridicată excepția de neconstituționalitate a articolului 49, al. 3 din Codul electoral care prevede următoarele: „Comisia Electorală Centrală expediază buletinele de vot cu cel puţin 3 zile înainte de ziua alegerilor, pornind de la numărul estimativ de alegători stabilit în baza informaţiei prezentate de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi a celei acumulate de Comisia Electorală Centrală, dar nu mai mult de 3000 de buletine de vot pentru fiecare secţie de votare”.

Astfel, instanța a respins ca fiind neîntemeiat demersul prin care urma a fi sesizată Curtea Constituțională pe marginea acestei prevederi.

Precizăm că în mai multe secții de votare de peste hotare, alegătorii nu și-au putut exercita dreptul la vot din cauză că s-au terminat buletinele. Legislația prevede că la fiecare secție de vot pot fi repartizate maxim 3000 de buletine. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load