Avocatul diasporei, despre rezultatele primei ședințe de judecată

Judecătoria Centru urmează să se expună astăzi asupra sesizării depuse de un grup de moldoveni de peste hotare, în privința îngrădirii dreptului la vot, notează NOI.md.


O primă victorie obținută în acest caz, spune avocatul Eduard Digore, este că instanța a respins cererea autorităților de a scoate dosarul de pe rol, în cadrul ședinței de judecată de ieri.

„De fapt, instanța, în mod absolut profesional și în strictă conformitate cu legea, a dispus astfel. Încălcarea dreptului cetățenilor la vot se va dezbate în cadrul unui proces conform rigorilor naționale și internaționale”, a declarat avocatul Eduard Digore.

Totodată, avocatul a depus o sesizare prin care a cerut ridicarea excepției de neconstituționalitate a prevederii referitoare la limitarea numărul de buletine de vot per secție la maximum 3000.
„În cazul în care va fi admisă, atunci sesizarea urmează a fi expediată Curții Constituționale pentru a se expune asupra excepției de neconstituționalitate, iar procesul se va suspenda pînă la examinare. Instanța de judecată a dat dovadă de curaj”, a concluzionat Eduard Digore.


Comentarii Adăugați un comentariu1 comentariu

ВИССАРИОН 3 dec. 2016,, 09:23

Выборы были подтасованы, диаспору прокатали нагло по свински, что будет дальше? А дальше не надейтесь что ваш номер пройдёт и все обойдётся, нет уж , все наперсточники что приложили руку к этой афере ответят перед нашимм народом над которым они издеваются бесконечно! Все ответите до единого прийдет это час и заплотите за все !

captcha

PRIVESC EU

Întrebarea zilei Toate

load