Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Nereguli la secțiile de vot din Orhei (VIDEO)

30 oct. 2016,, 10:22   Politică
3830 0

Foto : ipn.md

În apropierea secțiilor de votare din orașul Orhei se află persoane care îndeamnă votanții să nu participe la vot, susțin observatorii „Promo-LEX”, citați de NOI.md.


Potrivit observatorilor, oamenii sînt avertizați cu retragerea cardurilor de reducere la magazinele din localitate, ținta acestor avertismente fiind în special bătrînii. Cea mai gravă situație în acest sens se atestă la Secția de vot nr.9 din Orhei.

În alte 13 secții de vot din țară au fost depistate probleme în ceea ce privește funcționarea Sistemului informaţional automatizat de stat “Alegeri”. O altă neregulă se referă la îngrădirea accesului observatorilor în secțiile de vot. Asemenea cazuri s-au atestat în circa 1 la sută din secții.

Alte 5% dintre secțiile de vot s-au deschis cu întîrziere, cea mai serioasă problemă fiind secția din orașul Odessa, Ucraina, care s-a deschis cu o întîrziere de circa 40 de minute. Totodată, observatorii au raportat mai multe cazuri cînd în apropierea secțiilor de vot a fost plasat afișaj electoral, lucru interzis prin lege. Asemenea situații au fost atestate la mai multe secții din Bălți, Cahul, Călărași, Ialoveni, Nisporeni, Cimișlia.

Misiunea de observare a alegerilor Promo-LEX numără 1982 de observatori repartizați în toată țara.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?