X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În Moldova va apărea Agenția pentru Soluționarea Contestațiilor

12 oct. 2016,, 19:30   Economie
4043 1
В Молдове появится Агентство по урегулированию споров
Foto: itmoldova.com

Noua structură urmează să fie creată în cadrul modernizării sistemului de achziții publice.


Crearea Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor este prevăzută în strategia de dezvoltare, care a fost aprobată la ședința Guvernului din 12 octombrie, informează NOI.md.

Agenția va fi creată pe etape, în conformitate cu Strategia de dezvoltare a sistemului achizițiilor publice pe anii 2016-2020. Astfel, va fi reformatată Agenția pentru Achiziții Publice, va fi introdusă o platformă online pentru efectuarea achizițiilor publice, iar mecanismul pentru realizarea transparentă a acestui proces va fi definitivat. La rîndul său, Ministerul Finanțelor va asigura controlul asupra realizării reformelor și va coopera cu organizațiile internaționale pentru atragerea investițiilor necesare pentru implementarea Strategiei.

Guvernul este convins că Strategia va reduce nivelul corupției la desfășurarea licitațiilor pentru achizițiile publice. Agenția pentru Soluționarea Contestațiilor va preveni situațiile de conflict la toate etapele procesului. Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a menționat că realizarea Strategiei este prevăzută de Acordul de asociere Moldova – UE.



Guvernul anunțase despre intenția de a moderniza sistemul achizițiilor publice pe parcursul întregului an curent. Astfel, pe 5 octombrie s-a anunțat despre crearea Centrului de achiziții publice în medicină, ceea ce în opinia autorităților va spori eficiența procurării și distribuirii medicamentelor la nivel de stat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?