X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Sturza îl ia peste picior pe Filip: „Sper că a citit cele scrise”

18 aug. 2016,, 09:48   Politică
6271 4

Foto: noi.md

Articolul scris de premierul Pavel Filip pentru publicația americană „The Hill” a fost un atac „furibund” la adresa Rusiei, consideră omul de afaceri Ion Sturza, citat de Noi.md.


Fostul prim-ministru nu a ezitat să-l ia peste picior pe democratul Filip pentru modul în care scris acest articol, remarcînd că lupta internă a fost transferată în mass-media internațională deja.

„Moș Vasile nu citește «The Hill». Mulți au criticat autoritățile de la Chișinău pentru că nu au reacționat la aplicațiile militarilor din Federația Rusă desfășurate împreună cu cei transnistreni pe teritoriul moldav... Ei, nu e chiar așa!

Domnul prim-ministru Filip a reacționat și încă cum! A scris din vacanță un articol pentru «The Hill» pe Congres Blog, destinat pentru crema profesionistă în diplomație și politică.

A fost un atac «furibund» la adresa Rusiei și ferma promisiune cititorului american că «no more business as usual», «no more corruption» în Republica Moldova! Stilistica e «moldovenească» , iar limbajul e unul de determinare geostrategică. Tradus tot în «moldovenește» ar însemna: chiar dacă voi nu ne vreți, noi vă vrem (iubim) pe voi. Sper că domnul Filip nu numai că a «scris» articolul, dar a și citit cele «scrise» ”, a comentat Ion Sturza.

Fostul premier se arată convins că guvernarea plătește sume exorbitante specialiștilor în PR și lobbiștilor americani, inclusiv pentru publicarea unor asemenea articole. „Cît a costat numai celebra poză cu doamna Nuland! Dar ce, nu e de unde? Adevărul că acești PR-iști au luat bani pe foto și de la Ianukovici, și de la Gadaffi. Și?! Banii pentru americani sînt mîna, nu ochiul dracului. De fapt, sînt bani dați în vînt de moldoveni marcați de lupte și orgolii”, a concluzionat Ion Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?