Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filip solicită suportul Occidentului în confruntarea cu Rusia

17 aug. 2016,, 15:05   Politică
14786 38
Филип просит Запад помочь в противоборстве с Россией
Foto: gov.md

Primul ministru Pavel Filip s-a adresat Occidentului cu îndemnul să sprijine autorităţile Moldovei în confruntarea cu Rusia.


În articolul, expus cu drept de publicitate pe blogul Congresului SUA, şeful Guvernului spune că pentru americanii, care „nu pot găsi Moldova pe hartă”, această ţară are importanţă, pentru că ea „a fost mult timp forțată să aleagă între Occident și Rusia”, iar în octombrie, în Moldova, vor avea loc alegerile preşedintelui, care va opta „fie pentru a rămâne pe calea pro­vestică a Guvernului,care duce spre integrarea în Uniunea Europeană, fie pentru apropierea tot mai strînsă de orbita Rusiei”.

„Noi am ales cu fermitate comunitatea euroatlantică ca sursă de inspirație și destinație a noastră, iar Guvernul actual este întru totul dedicat mențineriiacestui curs de apropiere cu UE. Moscova nu este deloc mulțumită, iată de ce avem nevoie de ajutorul Washington­ului și altor capitale din Vest pentru a consolida tranziția noastră de la cele cîteva decenii de comunism la democrație cu piața liberă”, scrie Filip.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?