X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Voronin consideră inadmisibilă demisia directorului CNA

22 oct. 2015,, 15:15   Politică
4606 3
Foto: noi.md
Preşedintele Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin, a pledat în favoarea menținerii în funcție a directorului Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Viorel Chetraru, susținînd că prim-ministrul nu este în drept să ceară demisia acestuia odată ce a fost desemnat de Parlament.

Voronin a amintit joi, la şedinţa Parlamentului, că, potrivit Legii cu privire la Centrul Naţional Anticorupţie, directorul instituţiei anticorupţie este demis prin decizia preşedintelui la propunerea premierului.

„Nici nu Guvernul se adresează preşedintelui, ci personal prim-ministrul. Noi l-am desemnat şi noi trebuie, în caz de necesitate, să-l demitem. Cum vă imaginaţi activitatea CNA în privinţa miniştrilor şi membrilor Guvernului dacă şeful lor poate aşa simplu să demită?", s-a indignat Voronin.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, le-a spus deputaţilor că la secretariat a fost înregistrată o iniţiativă legislativă cu privire la modificarea Legii cu privire la Centrul Naţional Anticorupţie, propunînd Parlamentului să o includă pe ordinea de zi. Iniţiativa a fost sprijinită de alte fracţiuni.

„Acest amendament la Legea privind demisia la propunerea premierului a fost cîndva prin voturile deputaţilor PLDM şi PCRM. Comuniştii au conştientizat că au comis o greşeală şi doresc să o corecteze", a replicat preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Pe 16 octombrie, după arestul preşedintelui PLDM, Vlad Filat, adjunctul său, premierul Valeriu Streleţ, i-a expediat o scrisoare preşedintelui Nicolae Timofti cu propunerea de a-l demite pe Chetraru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?